Site icon Dijital Tekerlek

Kia tarafı 2045 yılına kadar hedeflerini belirledi

Kia tarafı 2045 yılına kadar hedeflerini belirledi 9

Kia her geçen gün gelişen ve genişleyen elektrikli otomobil pazarına yönelik olan hedeflerini belirledi. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

İlk olarak Koreli otomobil üreticisi 2035 yılına kadar; Avrupa pazarında yalnızca elektrikli bir ürün gamına sahip olmayı hedefliyor. Bununla birlikte marka, Hyundai Motor Grup ile birlikte geliştirilen hidrojen yakıtlı ilk otomobilini de; önümüzdeki aylarda piyasaya sürmeyi planlıyor.

İlk etapta 2027 yılına kadar piyasaya sürmeyi planladığı yedi yeni elektrikli araca odaklanan marka; üretim modeline dönüşecek olan elektrikli 7 kişilik EV9 SUV modelinin de ön izlemesini geçtiğimiz günlerde yapmıştı.

2040 yılına kadar tüm tesislerin yenilenebilir enerjiyle çalıştırmayı hedefleyen marka; şimdiden Slovakya’da bulunan tesisinde yeşil enerji kullanımına başladı. Bununla birlikte yeni geri dönüşüm sürecine ek olarak markanın eski malzemeleri de değerlendirme planları mevcut. Bu geri dönüştürülmüş plastik miktarını toplam talebinin yüzde 20’sine çıkartma hedefi ise 2030 yılını kapsıyor.

Kia “Blue Carbon”

Kia “Blue Carbon” isimli ilk projesi ile şirketin kıyı sulak alanları restore etmesine ve korumasına öcü olacak. Bununla birlikte karbon emici deniz yosunlarının büyümesinin desteklenmesi ile; bölgede yaşayan deniz yaşamının da korunması hedefleniyor.

Son olarak Kia Başkanı ve CEO’su Hosung Song şu cümleleri kullandı;

“Bizim için mesele sadece hedef belirlemek ve hedeflere ulaşmak değil. İnsanlığa fayda sağlamak ve çevreyi korumak için diğerlerine harekete katılmaları için ilham verecek bir vizyon belirlemekle ilgilidir. Ayrıca sürdürülebilir bir mobilite çözümleri sağlayıcısı olma vizyonumuz doğrultusunda, 2045 yılına kadar karbon nötrlüğüne ulaşmayı taahhüt ediyoruz.”

“Kia EV9 konsept otomobilinin ön izlemesi bizlerle”

Exit mobile version