Site icon Dijital Tekerlek

Kia SUV modelleri 2020 satışlarını kurtardı

2021 Kia Sportage

Kia gibi tüm otomobil üreticileri 2020’nin 4. çeyreği satış rakamlarını yayınlamaya başladı ve dünya çapında bu kadar ekonomik çatlaklara neden olan salgına rağmen, bazı otomobil şirketleri mucizevi bir şekilde rekor satışlar elde etti. Q3 ve e-tron gibi popüler modeller sayesinde Audi, etkileyici bir başarı olan, şirketin tarihindeki en iyi 4. çeyrek satışlarını gerçekleştirdi.

Pandemiden dolayı daha da düşmesini beklediğimiz araç satışları tam tersine yükseldi. Kia 2020 yılının 4. çeyreği satışlarını açıkladı ve yılı, çeyreklik geliri 16.91 trilyon KRW’ye (15.2 milyar $) yükselterek yıllık% 5 artışla kapattı.

Kia kar payını daha da arttırdı!

Kia’nın dördüncü çeyrek işletme karı bir önceki yıla göre iki kattan fazla artarak 1,28 trilyon KRW’ye (1,1 milyar $) yükselirken, net kar da geçen yılın aynı dönemine göre % 182 artışla 976,8 milyar KRW (881 milyon $) oldu. Ekim ve Aralık 2020 arasında Kia, dünya çapında 742.695 otomobil sattı ve geçen yılın aynı dönemine göre 742.733 adetten hafif bir düşüş gösterdi ve aslında bir çok üreticinin yaşadığı gibi normal öngörülere göre daha da düşmesi bekleniyordu.

Helal sana Kia

Kia’nın bu başarısının arkasında yatan ise SUV modelleri. Kia, 2020’nin 4. çeyreğindeki güçlü performansını Telluride, Seltos ve Sorento gibi karlı SUV’lerin ve Carnival minivanın artan satışlarına borçlu. Artan satışların sebeplerinden birkaçı ise Kia’nın fiyat ve donanım politikası. Kia’nın SUV ve minivan satışları, şirketin toplam satış hacminin yüzde 58,7’sini oluşturdu ve bu toplam satışlarının yarısından fazlası demek. Ayrıca 2020, onca felakete rağmen, SUV modellerinin en çok satış yaptığı yıl. Bir diğer yandan da anlıyoruz ki SUV’lere olan talep herhangi bir yavaşlama belirtisi göstermiyor.

Exit mobile version