Site icon Dijital Tekerlek

KIA Otomobilleri Elektrikli Otomobil Dünyasına Giriyor

KIA Otomobilleri Elektrikli Otomobil Dünyasına Giriyor 1

Güney Kore’nin en büyük otomobil firması olan KIA, bu yıl elektrikli otomobil hakkında yaptığı açıklama birçok sürücüyü heyecanlandırdı. Cenevre Otomobil Fuarı’nda tanıtmış oldukları Kia Imagine konseptinin en geç iki yıl içinde üretime başlayarak, araba piyasısında rekabete oluşturmaya kararlı.

Hyundai çatısı altında farklı bir marka ile faaliyet gösteren Güney Koreli otomobil devi KIA, dünya araba piyasasının teknolojisini iyi şekilde takip ederek, teknolojiye ayak uydurmaya devam ediyor. KIA araba markası yerini daha da sağlamlaştırarak, elektrikli otomobil dünyasına bir model üreterek sürücüler ile buluşturmaya hazırlanıyor. Çevre dostu ve ekonomik yatırımlar ile dünya üzerinde oldukça ilgi duyulan elektrikli otomobil 2 sene içerisinde KIA marka otomobillerde de görüneceği açıklandı.

[responsive-slider id=6457]

KIA otomobilleri geçtiğimiz mart ayında düzenlenen Cenevre Otomobil Fuarında KIA Imagine adında C  segmentinde olan üst düzey performans odaklı bir elektrikli otomobili tanıtarak sürücüleri heyecanlandırmıştı. Markanın Avrupa’dan sorumlu olan Baş işletme Görevlisi COO Emilio Herrera, söz konusu aracın bir ya da iki yıl içerisinde üretim modelinin dönüştürerek sürücüler ile buluşacağını açıkladı.

KİA’nın Hedefi 2021 Yılı

KİA’nın önümüzdeki yıllar için oluşturmuş olduğu stratejik hedeflerini dikkate alarak yeni elektrikli otomobilini 2022 yılına girmeden yetiştirmeye çalışıyor. KIA Imagine’ın büyük bir C segmenti otomobil olduğunu belirten Herrera, üretim versiyonunun normal elektrikli araçlardan farklı olduğunu belirterek farklı bir tasarım ve teknolojiye sahip olacağını açıkladı. Yeni elektrikli otomobilin yüksek performansı ve geniş hacmi ile sürücülerin dikkatini çekeceği benziyor.

Exit mobile version