Site icon Dijital Tekerlek

Kia EV9 konsept otomobilinin ön izlemesi yapıldı

Koreli otomobil üreticisinin yeni amiral gemisi elektrikli SUV modeli Kia EV9 konsept otomobili bizlerle. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

2035 yılına kadar Avrupa pazarından yanmalı motorlarını çekmeye planlayan Kia; 2045 yılında ise tamamen karbon nötr olmayı hedefliyor. Bununla birlikte bu yolculuk içesinde duyurulan modeller; belki de gelecekte sokaklarda en çok göreceğimiz modeller olacak. O modellerden birisi olan EV9 modelinin 17 Kasım’daki resmi lansmanı öncesinde ilk önizlemesi yapıldı.

Kia EV9 tasarımı

Sürdürülebilir otomobil ve elektrifikasyon yolculuğuna devam eden marka; geniş boyutları ile yeni EV9 SUV modelinin çizimlerini bizlerle paylaşıyor. Bu çizimlere baktığımızda ilk olarak dikkatleri ultra geniş bir ekrana sahip olan bilgi-eğlence sistemi çekiyor. Bununla birlikte kabin içerisinde oldukça geniş bir yaşam alanı kullanıcılara sunulacak gibi görünüyor. Modelde yer alan oldukça geniş ekranın tek bir ekran olarak mı yoksa cam altına iki farklı ekran yerleşimine mi sahip olacağı konusunda herhangi bir bilgi henüz mevcut değil.

Kutu gibi bir forma sahip olan modelinin oldukça düz olan tavan çizgisi ile oldukça sportif bir görünüm bizleri bekliyor. Bununla birlikte modelin çizimlerinde oldukça büyük olan tekerlekleri ve geniş tekerlek davlumbazları dikkatlerden kaçmıyor.

Alıştığımız konsept otomobillere nazaran daha şık bir yan profile sahip olan modelin çizimlerinde; kapı kolları görünmüyor. Ayrıca modelin altıgen şeklinde olan büyük sunroof detayı da oldukça dikkat çekici.

Son olarak, Kia EV9 modelinin tüm detaylarını 17 Kasım tarihinde Los Angeles Otomobil Fuarı’nda yapılacak lansmanı ile öğreneceğiz

“İlk elektrikli Subaru: 2022 Subaru Solterra!”

Exit mobile version