Site icon Dijital Tekerlek

Kia EV9 2023 yılında Avrupa pazarındaki yerini onayladı

Kia tarafının premium elektrikli SUV Kia EV9 modelinin 2023 yılından itibaren Avrupa pazarından sunulacağı doğrulandı. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Geçtiğimiz yılın sonlarında Los Angeles otomobil fuarında tanıtılan Concept EV9 temeline dayanan EV9; büyük SUV modellere yönelik olan talebi karşılamak üzere tasarlanıyor. Bununla birlikte model, Amerika pazarı gibi geniş otomobillere olan ilginin yükseldiği Avrupa pazarında da kullanıcılara sunulacak.

Range Rover ve diğer büyük SUV modeller ile rekabet edecek olan model Kia için yepyeni bir müşteri segmentini hedefliyor. Bununla birlikte Concept EV9, Kia EV6 crossover ile aynı platform üzerine inşa ediliyor.

Kia EV9 teknik özellikleri

Model sahip olduğu platform itibariyle 4930 milimetre uzunluğa, 3100 milimetre dingil mesafesine sahip. Bununla birlikte bu boyutların üretim versiyonunda da korunması bekleniyor. Güç aktarma organları tarafında modelinn çift motorlu bir kuruluma sahip olması oldukça yüksek ihtimal. Bu sayede model muhtemelen dört tekerlekten çekiş sistemine sahip olacak. Ayrıca tek elektrikli motora sahip kurulum ile beraber modelin giriş seviyesi olan varyantı güç aktarma organları tarafında da ayrışacak.

E-GMP platformu kullanan modelin, 350kW’a kadar hızlı şarjı sağlayan 800V elektrik mimarisine sahip olması bekleniyor. Modelin tasarımı Kia Avrupa Tasarım Şefi Gregory Guillaume tarafından üretim versiyonunun oldukça yakın önizlemesi olarak tanımlanıyor. Bununla birlikte üretim versiyonunda; köşeli dış tasarım ve kaportanın içerisine yerleştirilen LED ışıkların kullanımı devam edecek.

İç yaşam alanı

Concept EV9 direksiz tasarımı ile oldukça ilginç bir görünüme sahip. Bu farklı tasarımı ile modelin oldukça ferah göründüğünü söylemek mümkün. Bununla birlikte modelin iç yaşam alanı oldukça sade bir görünüme sahipken; otomobilin fütüristik duruşunu da destekleyebiliyor. Modelin teknolojik iç yaşam alanı ve şık koltuklarıyla bir çok özelliğin kolaylıkla yönetimi amaçlandığını söyleyebiliriz. Ayrıca model kablosuz güncelleme desteği ile beraber ekstra özelliklere de kolaylıkla ulaşabilecek.

“2022 Yılın Otomobili: Kia EV6!”

Exit mobile version