Site icon Dijital Tekerlek

Kia EV6 uzun menziliyle birlikte geliyor

Kia EV6 uzun menziliyle birlikte geliyor 11

Güney Koreli otomobil üreticisinin Kia EV6 modeli, sunduğu menzil ile dikkat çekiyor. Otomobil Mart ayının sonunda ilk kez tanıtıldığında Kia, 510 kilometrelik bir menzil değeri vermişti. Kia EV6‘nın en uzun menzile sahip versiyonu için enerji tüketimi, 100 kilometrede 16,5 kWh olarak verilerde yer alıyor. Büyük bir bataryaya sahip, dört tekerlekten çekişli versiyonun menzil aralığı ise 506 kilometre. Ortalama tüketim ise 100 kilometrede 17,2 kWh olarak belirlenmiş.

Standart olan model 58 kWh pil ve 125 kW arkaya monte motor ile birlikte sunuluyor. Ayrıca büyük batarya, isteğe bağlı olarak arkaya monte 168 kW bir motorla veya iki elektrikli motora ve 239 kW güce sahip motorla birlikte dört tekerlekten çekişli bir model olarak sunuluyor.

Kia EV6 şarj performansı

239 kW maksimum güce sahip olan Kia EV6 modeli 800V hızlı şarj cihazında 18 dakikada batarya seviyesini %10’dan %80’e kadar şarj etme kapasitesine sahip. Bunun yanı sıra otomobil, 800V şarj cihazlarına kıyasla ne kadar hızlı ve verimli olacağını şimdilik bilmesek de 400V şarj cihazlarından hızlı şarjı da kabul edecek.

Kia’nın EV6 modeli ile ilgili açıklamaları ise şu şekilde; “Kia EV6, birçok kişinin elektrikli otomobile geçiş yapmasını engelleyen ön yargıları ortadan kaldırdı. Kia’nın ilk özel EV’si, hızlı şarj süreleri, kapsamlı bir şarj ağına erişim, etkileyici uzun menzil, segmentinin lideri olan bir iç mekan alanı sağlar.”

Bunun yanı sıra otomobilin V2L (Vehicle to load) ismi verilen işlevi yer alıyor. Bu işlev sayesinde yolcuların, otomobil hareket halindeyken dizüstü bilgisayar, akıllı telefon gibi elektrikli aletleri şarj etmelerini sağlıyor.

Kia EV6 araçtan araca şarjı mümkün kılacak

Aynı şekilde araçtan araca V2V ismi verilen (Vehicle to vehicle) şarj da mümkün. Bu sayede gücün, araç şarj kablosu ve V2L bağlantısı kullanılarak başka bir elektrikli araca aktarılmasını sağlıyor.

Kia EV6 için ilk siparişler Mayıs ayının başından beri erişilebilir durumda. Kia EV6’nın Avrupa’daki ilk müşteri teslimatları 2021’in 4. çeyreği için planlanıyor.

Büyük pile ve 430 kW‘a sahip en üst model Kia EV6 GT ise, 2022 kışında sahipleriyle buluşacak.

“2022 Kia EV6 GT etkileyici performansı ile piyasaya çıktı” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version