Site icon Dijital Tekerlek

Kia 5 Yılda, 16 Elektrikli Dört Tekerlek Piyasa Sürecek

Kia 5 Yılda, 16 Elektrikli Dört Tekerlek Piyasa Sürecek 2

Güney Koreli firma Kia, elektrikli dört tekerlek üretimine başlayacağını söyledi. 2025 yılına kadar 16 tane elektrikli araç çıkaracağını planladı. Kia elektrikli araç sektörüne geç kalmadan girerek etkinliğini arttırmayı düşünüyor.

Kia’nın düşüncesi son zamanlarda Avrupa’daki satışların düşmesi ile bu açığı kapatmaya yönelik olduğudur. 5 yıl içerisinde 5 tam elektrikli, bunun yanında 5 hibrit çıkarmayı planlıyor. Yeni nesil olan 5 plug-in hibrit ve bir tane de hidrojen hücre yakıtlı araç sunacak. Bu araçların hepsi yeni olmayıp, bir kısmı var olan modellerin güncellenmiş olarak sunulacağını belirtiyor.

Kia Ceed

Kia Avrupa CEO’su Emilio Herrara yaptığı açıklamada ilk elektrikli modellerin XCeed ve Ceed wagon olarak belirlendiğini, plug-in hibrit olarak Kasım ayında Slovakya’daki tesislerde üretimine başlanacağını belirtmişti. Bunun yanında Kia Ceed Hatchback’in ise hafif hibrit güncellenmesiyle piyasaya çıkacağı da söylenmektedir.

SUV olarak da Kia 2020 den itibaren Sorento modelinin hibrit ve plug-in seçeneklerini de ekleyecek. Önümüzdeki süreçte ise tam elektrikli ilk araç olan Image adı ile konsept olarak tanıtacak.

Görsel Kaynak: 1 2

Exit mobile version