Site icon Dijital Tekerlek

Kia, 20 milyon dolarlık fidye baskısı altında

Kia, 20 milyon dolarlık fidye baskısı altında 7

Bilgisayar korsanları tarafından çalınan Kia verileri için korsanlar 20 milyon dolar fidye talep etmekte. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Kia tarafının ödeme yapmaması halinde verilerin paylaşılması söz konusu. Bir grup bilgisayar korsanı tarafından gerçekleşen saldırı otomobil üreticisinin; UVO Link uygulamaları, ödeme sistemleri ve bayilerin kullandığı siteler gibi hayati hizmetleri kapattığı iddia edilmekte.

Bilgisayar korsanları bu veriler için 404.5833 bitcoin istemekte. Bu bitcoin dolar bazında 20.899.559,53 $ etmekte. Ayrıca bir diğer tehdit ödemenin gecikmesi halinde fidye 600 bitcoin’e yükselmesi. Bununla birlikte Kia tarafının bilgisayar korsanlarına ulaşmaya çalışması halinde verilerin bir kısmının kamuya açıklanma tehdidi de mevcut. Ayrıca korsanların net olarak ne tür bilgileri çaldığı da bilinmemekte.

Fakat Kia tarafı tarafından yapılan açıklama ile çevrimiçi spekülasyonların yalanlamakta.

Sonrasında akıllara Hyundai tarafının bu saldırıya uğraması ihtimali gelmekte fakat Hyundai tarafı da böyle bir durumun söz konusu olmadığına yönelik açıklamalar da bulunmakta.

Son olarak erişilemeyen Kia servisleri üzerinde çalışmaların devam ettiği ve sorunun çözüleceği Hyundai tarafından açıklandı.

Exit mobile version