Site icon Dijital Tekerlek

Karşınızda Yürüyen Uçak

Karşınızda Yürüyen Uçak 5

Oscar Wilde’nin “Yaşayışta sadelik, düşüncede ihtişam.” sözü günümüzde “Her yerde alabildiğine ihtişam.” olarak değişmiş olabilir. ABD merkezli merkezli Exotic Coach firması lükste sınır olmadığını bizlere gösteriyor ve ” yürüyen uçak ” yapıyorlar.

Yürüyen uçaktan bahsedince aklımıza bu efsane röportajın gelmemesi elde değil.

2 yıllık bir çalışmanın sonucu olarak ortaya çıkan jet, Learjet imzası taşıyor. Firma tarafından jet motorlarının çıkarılmasıyla trafikte de yasal olarak bir yürüyen uçak kullanabilirsiniz, jet motorları yerine çok güçlü ses sistemleri yerleştirilmiş. Ayrıca şirket jet motorunun sesini duymak isteyenleri düşünmüş. Üzerinde jet motorları bulunmamasına rağmen araç hoparlörleri ile jet motoru sesi çıkarabiliyor. 8,1 litrelik V8 motora sahip olan bu limuzin, iş jetinin gövdesi başarılı bir şekilde korunarak limuzin haline getirilmiş. Limuzinin gövdesi 4 adet 28 inç jantlara sahip tekerlekler üzerine konumlandırılmış.

Kokpit kısmına gelince hayal kırıklığına uğruyoruz maalesef. Aracın diğer kısımlarında kendisini fazlasıyla hissettiren ihtişam iç kısımda biraz sönük kalmış. Yolcu kısmında 42 inçlik bir televizyona sahip. Ayrıca aracın dışında olduğu gibi içinde de kırmızı renkler hakim, deri iç döşemeye sahip olan aracın içindeki ses sistemi de azımsanamayacak kadar güçlü.

Exit mobile version