Site icon Dijital Tekerlek

Renault 5 Turbo 3 karbon fiberli gövdesiyle görücüye çıktı

Renault 5 Turbo 3 karbon fiberli gövdesiyle görücüye çıktı 15

Fransız otomobil üreticisinin efsanevi otomobillerinden Renault 5 Turbo 3 modelinin 1980’li yıllara damga vuran tasarımı, modern bir yeniden yapılanma ile yeniden tanıtıldı.

Sıkı emisyon düzenlemeleriyle karşı karşıya kalan otomobil üreticileri, içten yanmalı bir motorla çalışan geleneksel hot hatch modellerini tekrardan gün yüzüne çıkarmaya hazırlanıyor. Şirketler eski modellerin bu ruhunu canlı tutmaya ve geçmiş yılların en büyük hitlerinden bazılarını ön plana çıkarmaya oldukça hevesli. Örneğin Legende Automobiles, 1980’lerin klasiği olan Renault 5 Turbo’yu yeniden tasarlıyor.

Renault 5 Turbo 3 tasarım detayları

Ortadan motorlu hot hatch modelini bu kadar özel yapan tasarım DNA’sını aynı şekilde koruyan Turbo 3, orijinal üç kapılı Renault 5’in modern bir yorumu olarak karşımıza çıkıyor. Legende Automobiles’in Renault 5 Turbo 3 modeli, atasının kusursuz görünümünü başarılı bir şekilde korurken, orijinal modelin eski tarz ampullerini LED farlarla değiştiriyor. Ayrıca el yapımı özel gövdesi, ağırlığı düşük tutmak için ağırlıklı olarak karbon fiber içeriyor. Bunun yanı sıra özel gövde, iki farklı tasarımda da mevcut olan 16 inç ön ve 17 inç arka jantlara uyacak şekilde genişletildi.

Otomobilin arka kısmına göz attığımızda, yan aynalar, tekerlek merkezlerine uygulanmış olan zıt bir kaplamanın parçası olarak kırmızı renkte uzatılmış bir tavan spoileri dikkatimizi çekiyor. Özel bir iki parçalı arka difüzör içinde yer alan çift egzoz uçları, Renault’un tasarımına saygı gösteren köşeli tasarımı tamamlamak için kare bir şekle sahip.

Aracın iç kısmına göz attığımızda, genel tasarım estomod için korunmuş durumda ancak analog kadranların yerine tamamen dijital bir gösterge paneli yer alıyor. Dış tasarımın çarpıcı turuncu vurguları içeride de devam ediyor. Ayrıca aynı vurgular havalandırma kanalları ve kapı kayışlarının yanı sıra minimalist bir tasarıma sahip yeniden şekillendirilmiş iki kollu direksiyon simidine de uygulandı.

Legende Automobiles, Turbo 3’ü otomatik çift bölgeli klima kontrolü ve yan desteğe sahip ultra ince koltuklar ve bir yarış koşum takımı ile görünüşünü daha dikkat çekici kılmış.

Renault 5 Turbo 3 teknik özellikleri

Otomobilin teknik özelliklerine geldiğimizde, şimdilik çok detaylı bilgiler bulunmuyor. Ancak araç beş vitesli düz vites kutusunun yerine, modern bir sıralı şanzıman veya bir manuel (tedarikçilere bağlı olarak) aracılığıyla arka tekerleklere güç iletiliyor. Motorla ilgili şu an için ayrıntılar açıklanmadı ancak bir restomod projesinden beklendiği gibi güçlü olacağı tahmin ediliyor.

“2023 BMW M2 yepyeni bir görünüme sahip olacak” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version