Site icon Dijital Tekerlek

Jetta Kısa Sürede Çin Pazarını Kasıp Kavurdu

Jetta Kısa Sürede Çin Pazarını Kasıp Kavurdu 2

Dünyanın ünlü araç üretici firmalarından olan Volkswagen’nın merkezi uzak doğu olan yeni yerleşkesinde üretimi yapılan ve bu fabrika sayesinde kalite standartlarının çok üstüne çıkan Jetta modeli satış rakamları oldukça yükseldi.

Yeni nesil araçlarla birlikte gelen boyut değişimleriyle Passat standartlarına yaklaşan bu model, gelişen satış rakamları yüzünden Avrupa’ya getirilmemektedir. Ülkemizde de oldukça ilgi gören Volkswagen’ın Jetta modeli, geçtiğimiz iki üç ay içerisinde uzak doğu piyasasını da kasıp kavuruyor.

Uzak Doğu’daki merkezde Jetta’nın artık bir model olarak değil direkt olarak marka olarak satılması kararı alınmıştı. Bu alınan kararın meyveleri sadece üzerinden 3 ay geç geçmesinden itibaren toplanmaya başladı.

Jetta Daha Da Büyüyecek

Bu markalaşma projesiyle Volkswagen, Jetta markası altında üç çeşit araç üretimi yaparak, kullanıcı kitlesini de ilk araçlarını alacak olan gençler olarak belirledi. Bu gelişmeler sonrasında 3 ayda 30,000 adet satış rakamını yakaladı. Şimdiye kadarki zaman/adet istatistiklerine bakıldığı zaman görülüyor ki Çin pazarın da bu kategoride şimdiye kadarların en iyisi konumundadır. Bahsettiğimiz 30,000 adetlik satış rakamı Jetta’nın sadece 2 modelinden alınan adet sayıları olmakla birlikte görüyoruz işini doğru yapmanın sonucunda büyük kazançlar elde edilebilir. Bu kadarlık bir zaman diliminde yakalanan başarı Volkswagen şirketini mutlu etti ve Çin pazarındaki bayiliklerini artırma kararı aldı.

Exit mobile version