Site icon Dijital Tekerlek

Jeff Bezos tarafından sürülen Rivian R1T karşımızda

Jeff Bezos tarafından sürülen Rivian R1T karşımızda 5

Elon Musk Tesla Cybertruck, Jeff Bezos ise Rivian R1T modelini kullanmakta. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

İki R1T modeli son Blue Origin görevinde görüntülenmekte. Bununla birlikte modellerin birinin sürücüsünün Jeff Bezos olduğu ortaya çıktı.

Blue Origin’in kurucusu ve 2019 yılından beridir Rivian tarafının yatırımcısı olan; Amazon’un sahip Jeff Bezos Rivian R1T modeline erken erişme şansına sahip.

Rivian R1T teknik anlamda nasıl ?

Modele baktığımız vakit bizleri dörtlü motor sistemi ile birlikte dört tekerlekten çekiş sistemi beklemekte. Bununla birlikte kombin edilen büyük bataryası modelin kullanışlı olma seviyesini arttırmakta. Ayrıca modelin teknik anlamda detayları henüz tam olarak belli değil.

R1T kamyonetinin ve R1S SUV modelinin önümüzdeki Haziran ve Ağustos aylarında piyasaya sunulması beklenmekte. Bununla birlikte R1T modeli üst düzeyde yer alan ve lüks segment içerisinde yer alması beklenen; ayrıca model tamamen elektrikli ilk kamyonet olma hedefine sahip.

Son olarak önümüzdeki 1-2 yıl içerisinde diğer büyük otomobil üreticilerinin de elektrikli pikap modeli üretmeyi planladıkları düşünülmekte.

“2022 Volkswagen ID.5 GTX versiyonu yolda” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version