Site icon Dijital Tekerlek

Jeep, bu bahar elektrikli bir Wrangler planlıyor

Jeep, bu bahar elektrikli bir Wrangler planlıyor 2

Jeep markası 2021 Jeep Wrangler 4xe resmen devam etme kararını aldı. Meşhur Amerikan off-road markasının almış olduğu kararın detaylarına gelin birlikte göz atalım.

Jeep markası elektrikli tarafta da yer alma kararını almış bulunmakta. Bununla birlikte hızlı bir şekilde elektrikli bir modeli bahar döneminde tanıtmayı planlamakta. Yeni Road Ahead web sitesi; tamamen elektrikli Wrangler prototipinin küçük bir tanıtım yazısı ve video montajının yanı sıra; Utah’daki yıllık Easter Jeep Safari’ye gittiğine dair bir mesaj bilgisi de mevcut.

Şu anda üretimde olan çoğu elektrikli aracın aksine, Wrangler EV, büyük bir merkezi pil paketine sahip kaykay tarzı bir şasiye sahip görünmüyor. Bunun yerine video, geleneksel çelik çerçeve raylarına yerleştirilmiş birkaç pil paketi modülü ile tam bir çevre çerçevesini gösteriyor. Doğal olarak, hepsini birbirine bağlayan bir sürü kablo var ve motor bölmesinde bir elektrik motoru barındıracak gibi görünmekte. Ayrıca aktarma organlarını kontrol etmek adına yüksek teknolojili bilgisayarlara yer verilmesi muhtemel.

Çekiş sistemi 4 çeker çekiş sistemi ve gücü bölebilen, ileten bir transfer kutusu mevcut görünmekte. Ayrıca modelin konseptinin bozulup bozulmayacağı merak konusu. Merak edilen bir diğer konu ise ön ve arkaya ayrı elektrikli motor mu yoksa tek motordan dağılan bir güç mü göreceğiz.

Jeep markasının uzun süredir elektrikli araçlar üzerinde çalıştığını hatırlatmak gerek. Ayrıca bu emeğin yıllarca ürettikleri arazi araçları üzerine olan tecrübeleri ile nasıl birleştirileceği merak konusu. Geçmişe gittiğimiz vakit firma 2008’de; 4xe’nin ortaya çıkmasından çok önce, menzili geliştirilmiş benzinli motora dayanan bir elektrikli Wrangler’ı gösterdi. Ve yaklaşık bir yıl önce Jeep Başkanı Christian Meunier elektrikli bir maceranın olacağını ima etti.

Son olarak Jeep markası Jeep merkezli konumlara güneş enerjisiyle çalışan şarj istasyonları kurmayı hedeflemekte. Bu tarz bir hedefin var olması ilerleyen elektrikli araçların arasında Jeep markasını da iddialı bir şekilde görmemiz konusunda bizleri heveslendirmekte.

Kanatlı Ford F-150 Raptor uçabiliyor başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirisiniz.

Exit mobile version