Site icon Dijital Tekerlek

Jaguar Land Rover kârdan zarar ediyor

Jaguar Land Rover (JLR) geliri artarken, çip kıtlığı nedeniyle kâr maksimize edilemiyor. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

JLR, geçtiğimiz çeyrek içerisinde yakaladığı %22’lik artışla 4.7 milyar sterlin gelir elde etti. Anca 155.000 araçlık sipariş fazlası çip krizi nedeniyle karşılanamadı.

JLR geride bıraktığımız mali yılın üçüncü çeyreğinde bayilere 69.182 adet otomobil teslim etmeyi başardı. Bir sonraki çeyreğe geldiğimizde ise bu sayı; %8’lik artış ve %41 oranında artan üretim ile 72.184 otomobile yükseldi. Bununla birlikte elde edilen gelir noktasında ise net gelir; 3.9 milyar sterlin seviyesinden 4.7 milyar sterlin seviyesine ulaşıldı. Ayrıca şirketin serbest nakit akışı ise 164 milyon sterline yükseldi.

Jaguar Land Rover son mali çeyreğe ise; 4.5 milyar sterlin nakit ve kısa vadeli yatırımlar ile giriyor. Bununla birlikte şirket, devam eden çip kıtlığı nedeniyle bayilerin stokundaki eksikliğin satış hacimlerini kısıtlamaya devam ettiğini açıkladı.

JLR, hafif hibrit, plug-in hibrit ve akülü elektrikli araçlardan oluşan elektrikli araç perakende satışlarının oranını yıldan yıla %53 seviyesinden %69 seviyesine yükseltirken; toptan satışlardaki %30’luk artış ile satılan modellerin çeşitliliği de olumlu etkilendi.

Son olarak CEO Thierry Bollore konu ile ilgili olarak aşağıdaki ifadeleri kullandı:

“Yarı iletken tedarikleri bu çeyrekte satışları kısıtlamaya devam ederken, ürünlerimiz için araçlarımızın arzu edilirliğinin altını çizen çok güçlü bir talep görmeye devam ediyoruz. Küresel sipariş defteri rekor seviyelerde ve yeni için inanılmaz bir 30.000 adet büyüdü. Range Rover, teslimatlar bu çeyrekte başlamadan önce. İşin tüm potansiyelini gerçekleştirmek ve en seçici müşteriler için en çok arzu edilen lüks araçların yeni neslini yaratmak için Reimagine stratejimizi uygulamaya devam ediyoruz.”

“Yeni Range Rover P440e ve P510e seçeneklerine kavuşuyor”

Exit mobile version