Site icon Dijital Tekerlek

Jaguar Land Rover 302 milyon sterlin zarar açıkladı

Jaguar Land Rover 302 milyon sterlin zarar açıkladı 2

2021 yılının ikinci çeyreğine ilişkin mali sonuçları açıklayan Jaguar Land Rover; son üç ayda 302 milyon sterlinlik zararı onayladı. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

İngiliz otomobil üreticisi finansal açıdan yaşadığı gerilemeleri küresel anlamda tüm üreticileri zorlayan; çip sıkıntısından kaynaklandığını belirtiyor. Bununla birlikte 2022 yılına kadar devam etmesi beklenen problemin bu yılın son çeyreğinde bir nebze daha iyileşmesi bekleniyor.

Geçtiğimiz günlerde tanıtılan yeni nesil Range Rover ve özel versiyonlar ile; satış performansının olumlu etkilenmesi hedefleniyor. Aslında 2021 yılının ikinci çeyreğine 125.000 adetlik sipariş ile rekor kıran markanın; maliyet tarafında optimizasyonlara ihtiyaç duyduğu düşünülüyor. Bununla birlikte tam olarak bu noktada; markanın gelecek sene araba başına malzeme maliyetini 1.000 sterlin düşürme hedefi mevcut.

Yepyeni bir platforma sahip olan yeni nesil Range Rover ve tam elektrikli Range Rover ile gelirlerin yükselmesi, müşteri portföyünün ise genişlemesi bekleniyor. Bununla birlikte açıklanan zararın içerisinde Tesla tarafından alınan 37 milyon sterlinlik CO2 emisyon kredisini de barındırıyor. Fakat bu hamle markanın yapması gereken bir hamleydi. Çünkü en son standartları yakalayamayan üreticinin bu konu nedeniyle 89 milyon sterlinlik bir ceza ile karşılaşması an meselesiydi.

Sonuç olarak Jaguar Land Rover; her geçen gün güncellediği ürün gamı ile yeni kullanıcılara ulaşmayı hedefliyor. Azaltılacak maliyetler ve artacak kullanıcı portföyünün etkisiyle zararın önüne geçilmesi planlanıyor.

“Yerli otomobilimiz TOGG pistte!”

Exit mobile version