Site icon Dijital Tekerlek

Jaguar Land Rover, 2020 kâr oranları açıklandı!

Jaguar Land Rover, 2020 kâr oranları açıklandı! 3

Bazı pazarların satış artışları sayesinde Jaguar Land Rover tarafı için pandemi dönemi ile finansal toparlanma başladı. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Jaguar Land Rover (JLR), 2020 ‘nin son çeyreğindeki genel verileri şu şekildeydi; önceki üç ayda 374 milyon sterlin artışla, 439 milyon sterlin vergi öncesi kâr bildirdi.

Şirket, mali yılın üçüncü çeyreğine (Temmuz-Eylül 2020) ilişkin rakamları oldukça başarılı. Bu dönemde rekor seviyede yer alan üçüncü çeyrek nakit akışını yansıttığını ve kârın yıllık 121 milyon sterlin arttığı belirtilen haberler arasında. Ayrıca, İngiltere’nin ilk koronavirüs kilidi altında olduğu 2.çeyrekten itibaren 374 milyon sterlin arttı. Ancak, JLR’nin satışları henüz güçlü bir iyileşme göstermedi. Bununla birlikte firma 128.469 araç kaydırdı. Yani bu değer %13.1’lik bir gelişme olsa da, şirketin 19/20 mali yılında 2. Çeyreğe göre satış performansının hala %9 gerisinde.

Belirtmek gerek ki çoğu işletme gibi JLR de zor olan birkaç ay geçirdi. Bu sebeple marka 19/20 mali yılının sonunda 501 milyon sterlin zarar açıklaması geldi. Bununla birlikte 413 milyon sterlin daha zarar gerçekleşti.

Kayıpları önlemek adına JLR, Mart 2020’de bazı eylemler ile birlikte 2,5 milyar sterlin tasarruf etmeyi planlamakta. Bu sayede şirket şimdiden 20/2021’in 2.çeyreğinde firmaya 400 milyon sterlin tasarruf sağlamayı başardı.

Jaguar Land Rover, hızla genişleyen elektrikli model yelpazesiyle bu alanda da başarılı olmayı hedefliyor. Bu hedef doğrultusunda geçtiğimiz sene boyunca bir dizi güncellemelerle birlikte  elektrikli araç sayısını 20’ye çıkardı; sekiz plug-in hibrit, 11 hafif hibrit ve portföyü oluşturan saf elektrikli Jaguar I-Pace. Ayrıca  üçüncü çeyrekteki satışların yüzde 12’si tamamen elektrikli veya fişli hibritti. 

JLR ayrıca yakında elektrikli serisini yeni XJ sedan, yeni Range Rover ve J-Pace modellerle genişletecek. Bu araçların üçü de şirketin yeni geliştirdiği 100 kWh büyüklüğünde pile sahip olacak. Ayrıca MLA platformu üzerinde yerleştirilmesi üzerine planlar mevcut.

Jaguar Land Rover CEO’su Thierry Bollore ne düşünüyor ?

Jaguar Land Rover’ın yeni atanan CEO’su Thierry Bollore, Q3 rakamları tarafından “cesaretlendirildiğini” söyledi. Şöyle devam etti: “Bu performans, Jaguar Land Rover çalışanlarının bu yıl birçok zorluğun üstesinden gelmek için gösterdiği üstün çabaların bir övgüsüdür ve katkılarından dolayı, özellikle de güvenli bir şekilde çalışan meslektaşlarımıza teşekkür etmek isterim. fabrikalarımız ve tesislerimiz. “

JLR, getirdiği ek yönetime rağmen koronavirüs aşılama programı ve İngiltere’nin Avrupa ile ticaret anlaşması konusunda da iyimser. Bolloré şunları söyledi: “İleriye bakıldığında, Covid salgını ve küresel ekonomi üzerindeki etkisi, İngiltere’nin AB ile yeni ticaret ilişkileri ve otomotiv endüstrisinde meydana gelen önemli teknolojik değişiklikler dahil olmak üzere bu zorluklar devam ediyor. 

“Bu ortamda, yönetim ekibimle birlikte Jaguar Land Rover için heyecan verici bir gelecek gerçekleştirme planları üzerinde çalışıyorum ve bunu zamanı geldiğinde paylaşmak için sabırsızlanıyorum.”

Exit mobile version