Site icon Dijital Tekerlek

Jaguar J-Pace planları gerçek oluyor! İşte detaylar

Jaguar Logo

Jaguar, tamamen elektrikli I-Pace’in ardından yeni bir elektrikli SUV modeli ortaya koymak için geçen yıl çalışmalara başlamıştı. Autoexpress’in haberine göre Jaguar J-Pace adı verilen model önümüzdeki yıl tanıtılacak. Tesla Model X, BMW iX ve Porsche Cayanne rakibi olacak Jaguar’ın yeni elektrikli SUV modelinin bildiğimiz teknik detaylarını inceleyelim.

Jaguar J-Pace teknik özellikleri

Eski Renault CEO’su Thierry Bollore’nin Jaguar Land Rover’ın başına geçmesiyle beraber elektrikli otomobillere olan ilgisini arttıran marka, yeni modelini önümüzdeki sene tanıtacak. Resmi bir açıklama yapılmadığı için henüz iddia olarak nitelendirebileceğimiz Jaguar J-Pace, 482 kilometre menzile sahip olacak. Jaguar XJ ve Range Rover modellerinin altyapısı olan MLA platformu üzerinde geliştirilecek. Ayrıca 100 kWh’lık bataryalar ile güçlendirilecek yeni SUV, beklenenden çok daha fazla menzile sahip olabilir.

Jaguar J-Pace tasarımı

Jaguar tasarım ekibinin başındaki isim “Julian Thompson” yaptığı açıklamada, “Daha küçük Jaguarlar yapmayı çok isterim. Dünyada neler olup bittiğini düşünerek daha küçük, daha verimli ve bir Jaguar’ın tüm doğal değerlerine sahip, harika iç mekana sahip küçük Jaguar’lar yapmayı çok isterim.” dedi. Bu açıklamalardan yola çıkan Autoexpress ekibi yeni Jaguar elektrikli SUV modelinin I-Pace ile F-Pace arasında yer alacağını belirtiyor.

Jaguar I-Pace

Jaguar J-Pace çıkış tarihi

Şimdilik yeni Jaguar J-Pace SUV modelinin çıkış tarihi 2021 yılı olarak tahmin ediliyor. Ancak pandemi nedeniyle üretim ve araştırmalarına uzun bir ara vermek zorunda kalan Jaguar, yeni modelinin çıkış tarihini erteleyebilir.

2021 Jaguar E-Pace tanıtıldı! İşte fiyatı ve özellikleri

Exit mobile version