Site icon Dijital Tekerlek

Jaguar F-Pace SVR Edition 1988 piyasaya sürüldü

İkonik Le Mans ödüllü XJR-9 modeline saygı duruşu niteliğini taşıyan Jaguar F-Pace SVR Edition 1988 resmi olarak tanıtıldı. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Jaguar tarafının SV Bespoke bölümü tarafından Midnight Ametist parlak boya ile boyanan F-Pace dikkatleri çekmeyi başardı. Bununla birlikte modelde kullanılan altın rengi detaylar ile beraber tasarım tamamlandı.

Jaguar F-Pace SVR Edition 1988 teknik özellikleri

Jaguar tarafından özel olarak tasarlanan SVR Edition 1988 modelin 5.0 litrelik V8 benzinli motor bizleri bekliyor. Bununla birlikte 550 beygir güç üretebilen model, 700Nm tork değerine sahip. Şanzıman tarafında sekiz ileri otomatik tork konvertörlü bir şanzımana sahip olan modelin 0-100 km/s hızlanma süresi yalnızca 3.8 saniye seviyesinde. Modelin azami hızı ise 286 km/s.

Jaguar F-Pace SVR Edition 1988 tasarımı

34 yıl önceki Le Mans galibiyetine saygı duruşu niteliğinde tasarlanan model; XJR-9 LM modelinin 394 tur atarak galip geldiği yarışı anımsatıyor. Bununla birlikte bu özel versiyon yalnızca 394 adet üretilecek.

Sahip olduğu özel boyası ve 22″ boyutundaki Chhampange Gold jantları ile dikkatleri çeken model; Sunset Gold süslemelerle birlikte Midnight Amethyst Gloss rengiyle oldukça güzel bir uyuma sahip. Oldukça özel olan tasarımın, halihazırda özel bir versiyon olan F-Pace SVR ile bütünleşmesi de bir başka güzel detay.

İç yaşam alanında da dış tasarımı yansıtan detaylar kullanıcılara sunuluyor. Bununla birlikte Sunset Gold Saten kaplama, direksiyon simidi kollarında, gösterge panosunda ve vites kulakçıklarında kullanılıyor. Bu sayede dış taraftaki oldukça özel olan kombinasyon iç yaşam alanına da taşınabiliyor.

Son olarak Jaguar tarafından Mark Wilkes model ile ilgili olarak aşağıdaki ifadeleri kullanıyor;

“Baskı 1988, Jaguar’ın Le Mans ödüllü spor otomobillerinin ikonik tasarımlarından ilham alan SV Bespoke ve Jaguar Design ekiplerimizle başladı. Sonuç, F’yi oluştururken sportif başarıyı kutlayan renkler, dokular ve özelliklerin kazanan bir kombinasyonudur.”

“2023 Mercedes-AMG One resmi olarak tanıtıldı!”

Exit mobile version