Site icon Dijital Tekerlek

Jaguar E-Type restomod “Unleashed” olarak piyasaya sürüldü

Jaguar E-Type restomod "Unleashed" olarak piyasaya sürüldü 14

Jaguar E-Type modeli restoratör E-Type UK tarafından yenilendi. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

E-Type UK, müşteriler için performans ve ekipmanları yenileyerek Unleashed isimli E-Type restomod modelini ortaya çıkardı. Bununla birlikte ilk Unleashed otomobil, 1974 yılında üretimine son verilmeden önceki son tekrarı olan Series 3 E-Type modelini temel alıyor. Tasarımında minimal kozmetik değişikliklerin yapıldığı model, orijinal arabanın kusursuz taslağına sahip.

Tasarımı

Tasarım tarafına baktığımız vakit bizleri; eski halojen ünitelerinin yerine yeni bir LED far seti ve biraz daha büyük olan 16″ boyutunda tel jantlar bekliyor. Ayrıca model hafifçe yeniden tasarlanan bir radyatör ızgarasına ve etrafı saran bir krom tampona da sahip.

İç tarafta özel ısıtmalı deri koltuklar piyano siyahı gösterge paneli kaplaması ve LED’ler ile aydınlatılan; arkadan aydınlatmalı yeni göstergeler gibi bir dizi yaratık konforu mevcut. Bununla birlikte modelde modern bir stereo, klima ve ısıtmalı bir ön cam var.

Jaguar E-Type restomod “Unleashed” teknik özellikleri

Model motor tarafında; 6.1 litrelik V12 motora sahip. Bununla birlikte modelin motoru eskisine göre 5.3 litreden, 6.1 litreye çıkarıldı. Bu sayede modelin gücü de 272 beygirden 400 beygir seviyesine yükseldi. Ayrıca model standart dörtlü karbüratörlerin yerine 12 dallı seramik kaplı paslanmaz çelik egzoz manifoldu ve yeni bir elektronik yakıt enjeksiyon sistemine sahip.

Şanzıman tarafında bizleri manuel beş vitesli bir şanzıman bekliyor. Bununla birlikte alüminyum radyatör, yeni bir yağ soğutucusu ve ECU kontrollü soğutma fanları modelde mevcut.

Son olarak Jaguar E-Type restomod “Unleashed” modelinin yeni gücü için şasi tarafında da geliştirmeler mevcut. Bununla birlikte model yeni yaylara, yeni viraj denge çubuklarına ve tamamen ayarlanabilir amortisörlere sahip. Ayrıca bazı modeller havalandırmalı fren diskleri ve dört pistonlu kaliperler ile sunuluyor.

“Volvo, 2030 yılına kadar 1000 kilometre menzil hedefliyor” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version