Site icon Dijital Tekerlek

Jaguar E-Type modeli için elektrik dönüşüm kiti karşımızda

Jaguar E-Type modeli için elektrik dönüşüm kiti karşımızda 9

Jaguar E-Type modeli için EV dönüşüm kiti Electrogenic tarafından tanıtıldı. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Oxford merkezli elektrikli klasik otomobil dönüştürme uzmanı Electrogenic tarafından; E-Type EV dönüşüm kiti modelin 60. yılına özel olarak tanıtıldı. Bununla birlikte kullanıcılar üç farklı opsiyon arasından istediklerini klasik araçlarına uygulayabilecekler.

Jaguar E-Type elektrikli dönüşüm kiti detayları

Kullanıcılara sunulan seçenekler şu şekilde; Tourer, Sprint ve Grand Tourer. Sunulan kitlerin en ucuzu olan Tourer seçeneği 54.000 Sterlin değerinde. Bununla birlikte model bu kit ile orijinal motor ve benzin deposu yerine; elektrikli motor ve 40 kWh değerinde bir pil takımı ile birlikte sunuluyor.

Sunulan kitin özelliklerine baktığımız vakit giriş seviyesinde bizleri; 241 kilometre menzil bekliyor. Firmanın Triumph Stag ve Morgan 4/4 EV dönüşümleri gibi, motor tarafında da marka Jaguar’ın klasik sürüş hissiyatının korunduğunu belirtiyor.

Orta sınıf olarak nitelendirilen Sprint modeline baktığımızda bizleri 62.000 Sterlin değerinde bir fiyat etiketi bekliyor. Bu ücret karşılığında bizleri 470 Nm tork değerine sahip olan bir elektrik motoru bekliyor.

Electrogenic tarafı hem tourer hem de Sprint modellerinin orijinal modeller ile neredeyse aynı bordür ağırlığa sahip olduğunu özellikle belirtiyor. Fakat firma bu dönüşümden en iyi şekilde faydalanabilmeleri için kullanıcılarına, süspansiyon ve fren sistemi tarafında yükseltmeler de öneriyor.

Üst sınıf olarak isimlendirilen Grand Tourer dönüşümünün fiyatı ise 80.000 Sterlin. Bununla birlikte model bu dönüşüm ile; 402 beygir güce, 600 Nm tork değerine sahip olan elektrik motoru ile birlikte sunuluyor. Ayrıca şarj oranı belirtilmemiş olsa da, kullanıcılara hızlı şarj teknolojisi de sunuluyor.

Tourer ve Sprint modeli için kullanıcılara pil paketinin büyütülmesi seçeneği de sunulacak. Bununla birlikte modellerin standart pil değerlerine 13 kWh ve 26 kWh eklenebiliyor. Bu sayede modellerin maksimum menzili 26 kWh değerinde arttırma ile 402 kilometre olabiliyor.

İç tasarımı

Modelin iç tasarımında tüm detaylar yeni dönüşüme uygun olarak tekrardan ayarlandı. Bu ayarlamalar yapılırken marka aracın klasik görünümünü bozmamak için bir hayli uğraş gösterdi. Örneğin; yakıt göstergesi artık kalan pil şarj seviyesini gösteriyor.

Son olarak Electrogenic’in Direktörü ve Kurucu Ortağı Ian Newstead konu ile ilgili olarak şu cümleleri kullanmakta;

“Elektrik gücüyle çalışmaya dönüştürdüğümüz her klasikte olduğu gibi, E-type kendi benzersiz zorluklarını sundu – en önemlisi beklentinin ağırlığıydı.”

“E-Type’ın itibarı sektörde iyi biliniyor ve buna ayak uydurmak asla kolay olmayacak – ancak bu, sürüşü harika bir şekilde ilgi çekici bir otomobil. İlk E-tipi dönüşümümüz Londra Klasik Otomobil Fuarı’ndaki stantta olacak ve bunu dünyaya göstermek için sabırsızlanıyoruz.”

“2022 Dacia Duster modeli makyajlandı” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version