Site icon Dijital Tekerlek

İsviçre’nin Morand markası Hiper Otomobil yapıyor

İsviçre'nin Morand markası Hiper Otomobil yapıyor 7

Morand Otomobil tarafından 2023 yılına kadar yenilikçi bir Hiper-Hibrit model geliyor. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

İsviçre kökenli Morand, Hiper otomobil yapmak için kolları sıvıyor. Bununla birlikte marka 2022 yılı içerisinde bir prototip hazırlamayı hedefliyor.

Otomobilin temeli karbon fiber monokok olarak düşünülüyor. Bununla birlikte marka dış malzeme tarafında Amplitex isimli keten bazlı bir kompozit kullanmayı planlamakta. Bu sayede modelin hem hafif hem de oldukça dayanıklı olması bekleniyor.

Morand Hiper Otomobili teknik özellikleri

Hiper modelin sahip olacağı hibrit güçlendirme ile birlikte; 690 beygir güce ve 542 Nm tork değerine sahip 5.2 litrelik V10 motor kullanılacak. Bu motor Xtrac yedi vitesli transaks şanzıman arasındaki bir elektrik motoru ile birlikte elektrikli bir ek güce de kavuşacak. Ayrıca model ön tarafta sahip olacağı elektrik motorları sayesinde totalde 1100 beygir güce ulaşmayı hedeflemekte. Model yalnızca elektrik ile 49 kilometre değerinde menzile 4.5 kWh değerindeki batarya ile ulaşabilecek.

Tamamen elektrikli olan versiyona geldiğimiz vakit ise bizleri; redüksiyon dişli kutusuna sahip olan ve totalde 1950 beygir güç üretebilen dört adet elektrik motoru bekliyor. Ayrıca araç 70 kWh değerindeki pil paketine sahip olacak.

Eski Lotus F1 takım yöneticisi ve Le Mans takım yöneticisi Benoit Morand konu ile ilgili olarak;  “Formula E’de yaklaşık 180 Wh / kg’da kullanılanlardan daha fazla enerji yoğunluğuna sahip hücrelerle yıkıcı bir teknoloji üzerinde çalışıyoruz” cümlesini kullanmakta

Son olarak modelin; hem hibrit hem de elektrikli olan varyantlarının fiyatının yaklaşık 1.9 milyon dolar seviyesinde olması beklenmekte. Ayrıca modelden yalnızca 73 adet üretilecek.

“2021 Peugeot 208 fiyat listesi ve teknik özellikleri” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version