Site icon Dijital Tekerlek

İşte Otomobil Dünyasının En Büyük 10 Şirketi

Dünyanın en prestijli ekonomi dergilerinden olan Fortune, bu yılın en büyük 500 şirketini yayımladı. Biz de sizler için bu verilere bakarak en büyük 10 otomobil şirketini sizinle paylaşacağız😊.

10. Hyundai

2020 Hyundai Tucson

Güney Koreli otomobil üreticisi Hyundai, Fortune listesinin 94. sırasında yer alıyor. Şirketin 2018 yılındaki verilerine bakıldığında gelirlerinin yüzde 19 artış göstermesine rağmen kâr marjında ciddi bir gerileme söz konusu. Buna göre şirketin 2018 yılındaki kârı, bir önceki yıla oranla yüzde 61.7 gerileyerek 1.37 milyar dolar sevilerine inmiş durumda👎🏻.

9. FAW (First Automobile Works)

First Automobile Works

Çinli otomobil üreticisi FAW, Fortune listesinin 87. sırasında yer alıyor. FAW, satışlarını Çin genelinde yaptığı için kulağa çok aşina gelmeyebilir. Ancak FAW, Çin’ en büyük 4 otomobil üreticisi arasında yer alıyor. Şirket, geçen yılki satışlarını yüzde 30 oranında artırmış durumda. Şirketin 2018 yılındaki kârıysa 2.66 milyar dolar👏🏼.

8. Nissan

2019 Nissan Qashqai

Japon otomobil üreticisi Nissan, Fortune listesinin 66. sırasında yer alıyor. Şirketin 2018 yılındaki satışları 2017 yılına göre yüzde 3.2 azalmış durumda. Satış oranındaki düşüş genel kârınıda etkilemişki yıllık kâr yüzde 58 oranında düşüş göstermiş. Nissan’ın yıllık kârı 2.88 milyar dolara gerilemiş durumda👎🏻.

7. BMW

Yeni BMW 3 Serisi

Alman otomobil üreticisi BMW, Fortune listesinin 53. sırasında yer alıyor. Şirketin satışları önceki yıla göre yüzde 3.4 gerilemiş durumda. Şirketin kâr oranı ise yüzde 14 oranında düşüş gösteriyor. BMW’nin geçen yılki kârı 8.4 milyar dolar👎🏻.

6. Honda

Honda Accord

Japon otomobil üreticisi Honda, Fortune listesinin 34. sırasında yer alıyor. 2018 yılında satışlarını arttıran nadir şirketlerden biri olan Honda, yıllık satışlarını yüzde 3.5 artırmış durumda. Ancak artan satışların kâr olarak döndüğünü söyleyemeyiz. Şirketin yıllık kârı oranı yüzde 42.5 ile düşüş göstermekte. Honda’nın geçen yılki kârı 5.5 milyar dolar👍🏻👎🏻.

5. General Motors

General Motors

İçerisinde farklı otomobil markalarını barındıran General Motors, Fortune listesinde 32. sırada yer alıyor. Şirketin yıllık satışları yüzde 6.5 düşerken, kâr oranıda yüzde 6.5 oranında düşmekte. General Motors’un geçen yılki kârı 8 milyar dolar👎🏻.

4. Ford

Ford Mustang

ABD’li otomobil üreticisi Ford, Fortune listesinin 30. sırasında yer almakta. Diğer şirketlerde yaşanan kâr oranında düşüş Ford’u da es geçmemiş. Şirketin satışlarında yüzde 2.3 artış gözükmekle beraber kâr oranında ise yüzde 51.6 düşüş söz konusu. Ford’un geçen yılki kârı 3.69 milyar dolar👍🏻👎🏻.

3. Daimler AG🥉

Mercedes Benz X Class

Alman otomobil üreticisi Daimler AG, Fortune listesinde 18. sırada yer alıyor. Şirketin satışları yüzde 6.6 artış göstermekte. Ancak kârlılık durumu için baktığımızda kâr oranı yüzde 28 düşüş göstermekte. Daimler AG’nin geçen yılki kârı 8.56 milyar dolar👍🏻👎🏻.

2. Toyota🥈

Toyota Supra A90 2020

Japon otomobil üreticisi Toyota, Fortune listesinin 10. Sırasında yer almakta. Sağlamlığı ve teknolojik donanımıyla göz dolduran Toyota, satışlarını yüzde 2.8 oranında artırmış durumda. Şirketin kâr oranı ise malesef ki yüzde 25 oranında düşüşte. Toyota’nın geçen yılki kârı 17 milyar dolar👍🏻👎🏻.

1. Volkswagen AG🥇

2019 Volkswagen Passat

Alman otomobil üreticisi Volkswagen AG, Fortune listesinin 9. Sırasında yer almakta. Son dönemlerde aldığı cezalar ile gündemde olan şirket buna rağmen hem satış oranını hem de kâr oranını artırmış gözüküyor. Şirketin gelirleri yüzde 7 artarken, kâr oranıda yüzde 9.3 oranında artmakta. Volkswagen AG’nin kârı 14 milyar dolar👌🏻.

Dijital Tekerlek | Facebook
Exit mobile version