Site icon Dijital Tekerlek

Ionity Avrupa’da 7.000 adet şarj noktası için çalışmalara başladı

Ionity Avrupa'da 7.000 adet şarj noktası için çalışmalara başladı 2

Elektrikli araç şarj hızlı şarj ağı Ionity aldığı 700 milyon Euro değerindeki yatırım ile 2025 yılına kadar 7.000 adet şarj noktasına sahip olmayı hedefliyor. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Halihazırda yaklaşık 1.500 adet, 350-400 kW hızlı şarj noktasına sahip olan Ionity; BMW, Ford, Hyundai, Mercedes-Benz AG ve Volkswagen gibi otomobil üreticilerinin yanı sıra; ABD menşeili BlackRock’unda dahil olduğu 700 milyon Euro değerindeki yatırıma kavuşuyor.

Alınan yatırım ile birlikte Avrupa genelinde genişleteceği şarj ağı ile müşteri şarj deneyiminin geliştirilmesi hedefleniyor. Bununla birlikte bu plan halihazırda; otoyollara, yoğun ana yollar ve büyük şehirlerin yakınlarına kurulacak istasyonlar ile; İngiltere dahil 24 Avrupa ülkesini kapsıyor.

Şarj ağı ve yeni bir şarj istasyonu türü için Oasis isimli yeni bir konseptte tanıtıldı. Bununla birlikte Ionity COO’su Dr. Marcus Groll konu ile ilgili şu cümleyi kullandı;

 “İster kapalı şarj istasyonları, isterse kafeler, restoranlar ve mağazaların yanı sıra şarj parkları olsun, müşterilerimize gelecekte daha rahat ve konforlu bir şarj deneyimi sunmak istiyoruz.”

Son olarak Ionity tarafının yukarıda da bahsettiğimiz 24 ülkeyi kapsayan yeni planında maalesef Türkiye şimdilik yer almıyor. Fakat gelecek bizlere neler gösterir bilinmez.

“Tekerlekli Sohbetler: Alper Karaer” başlıklı röportajımızın detaylarına buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version