Site icon Dijital Tekerlek

Ingenium motor, 1.5 milyondan fazla üretildi!

Ingenium motor Jaguar Land Rover

Jaguar Land Rover kısa bir süre önce Wolverhampton’daki Motor Üretim Merkezinde, Ingenium motor ünitesini 1.5 milyondan fazla örneğini üreterek önemli bir kilometre taşını geride bıraktı.

İlgili Haber: 2020 Jaguar F-Type tanıtıldı!

Temiz, rafine edilmiş ve verimli dizel, benzinli ve elektrikli motorların tamamen alüminyum Ingenium ailesi, sürücülerin çevresel etkisini ve işletme maliyetlerini azaltırken performansı en üst düzeye çıkarmak için tasarlanmıştır.

Ingenium motor yakında hidrojen teknolojisine sahip olacak

Motorun en son sürümü, yeni Range Rover ve Range Rover Sport’a hafif hibrit teknolojisi ile güç veriyor. Jaguar Land Rover, sıfır emisyonlu bir geleceğe giderken Ingenium motor ailesini geliştirmeye devam edecek. Geliştirmelerin sonucunda hidrojen yakıt teknolojisi ile çalışan bir ürün elde etmeyi hedefliyorlar.

Jaguar Land Rover aktarma organları operasyonları direktörü Ken Close, yaptığı açıklamada: “Daha temiz çalışan otomobiller için benzeri görülmemiş bir talep ile karşı karşıyayız. Bu nedenle müşterilerimizin beklediği performans veya arazi özelliklerinden ödün vermeden temiz ve verimli motorlar sunmak her zamankinden daha önemli.” dedi.

Jaguar Land Rover’ın yeni altı silindirli dizel motoru, geçen yıl gördüğümüz benzer altı silindirli benzinli motor ile aynı özelliklere sahip. Her ikisi de aynı tesiste üretildi ve bu motorların büyük bir kısmı Range Rover modellerinin üretildiği İngiltere merkezli tesislerde kullanılıyor.

Exit mobile version