Site icon Dijital Tekerlek

İlk üretim Rivian R1T montaj hattından çıktı

Bugün, bir müşteriye ticari olarak satılan ilk pick-up anlamına gelen ilk üretim Rivian R1T elektrikli kamyoneti, Rivian’ın Illinois’deki fabrikasında üretim hattından çıktı.

Rivian CEO’su RJ Scaringe, adaşı Rivian Blue ile yapılan, fabrika işçileri ve ailelerinden oluşan tezahürat kalabalığıyla çevrili pick-up’ın fotoğraflarını tweetledi.

CEO Scaringe, resmi Twitter hesabında yaptığı paylaşımda, “Aylarca üretim öncesi araçlar ürettikten sonra, bu sabah ilk müşteri aracımız Normal, Illinois’teki üretim hattımızdan çıktı! Ekibimizin ortak çabaları bu anı mümkün kıldı. Bunları müşterilerimize ulaştırmak sabırsızlanıyorum!” ifadelerini kullandı.

Rivian’ın kurucusu ve CEO’su RJ Scaringe, halka satılan ilk Rivian aracının direksiyonundaydı. Rivian çalışanı William Warren, bir paylaşımında ise “Rivian’ın ilk satılabilir aracı R1T’yi yapmak için çok fazla sıkı çalışma ve uzun günler gerekti. Bu sıkı çalışmanın sonucunda direksiyon başına RJ’in geçtiğini görmek çok hoştu.” dedi.

Elektrikli araç dünyasına damgasını vuran ve Tesla gibi daha büyük oyuncuları biraz endişelendiren Rivian, R1S SUV ve R1T kamyona ev sahipliği yapıyor ve ardı ardına yaşanan gerilemeye rağmen, şirketin nihayet arka arkaya başarılı olduğu görülüyor.

Peki Rivian’ın uzun süren çalışmaları sonucunda üretim bandından ilk modelini çıkardığı yeni elektrikli pick-up’ının özellikleri neler?

Yeni Rivian R1T teknik özellikleri

Full şarjla birlikte 500 kilometre menzile sahip olan elektrikli pick-up R1T, 0’dan 100 kilometre hıza 3 saniyede çıkabilme kapasitesine sahip. 644 kilometreden fazla menzile sahip olan versiyonu ise Ocak 2022’de satışa sunulacak. Dörtlü motor ve dört tekerlekten çekiş sistemine sahip olan R1T, 4990 kg‘a kadar çekme kapasitesine sahip. Hızlı şarj teknolojisi ile 20 dakikada 140 mile kadar menzil sağlayabiliyor. 3 sıralı, 7 koltuklu oturma düzenine sahip olan pick-up’ın üretimine hız kesmeden devam edilecek.

Elektrikli pick-up’lara yeni bir soluk

Yeni Rivian R1T, fütüristik tasarımı, arazi kullanımına el verişliliği ve daha birçok özelliğiyle birlikte, elektrikli araç sektöründeki rekabeti kızıştıracak gibi görünüyor. En yakın rakibi Tesla Cybertruck ile yarışacak konumda olan yeni pick-up, üretim hattından ilk modelinin çıkmasıyla birlikte alıcılarıyla buluşmuş oldu.

Sizler yeni Rivian RT1 hakkında neler düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi bizimle paylaşmayı unutmayın!

“Volvo Recharge modelleri daha fazla güce ve menzile ulaşıyor” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version