Site icon Dijital Tekerlek

İlk performanslı Skoda SUV’si: 2022 Skoda Enyaq iV Coupe vRS

Performans odaklı 2022 Skoda Enyaq Coupe vRS gerek tasarımı gerek teknik detayları ile dikkatleri çekiyor. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Skoda tarafının ilk performanslı elektrikli SUV modeli olan Enyaq Coupe vRS resmi olarak tanıtıldı. Bununla birlikte modelin direkt olarak Volkswagen ID.5 GTX ve Kia EV6 ile rekabet etmesi planlanıyor.

2022 Skoda Enyaq iV Coupe vRS teknik özellikleri

Standart Enyaq iV Coupe modelinden farklı olarak vRS verisyonu 82 kWh kapasiteli bir bataryaya sahip. Bununla birlikte modelin güç aktarma organı tarafında çift elektrikli motor kurulumu bizleri bekliyor. Model bu kurulum sayesinde 295 beygir güç, 460Nm tork üretebiliyor. Sahip olduğu güç ile modelin 0-100 km/s hızlanma süresi 6,5 saniye seviyesinde. Ayrıca model 1400 kilogramlık bir çekme kapasitesi mevcut.

Sunulan ekstra güç ile model, standart Enyaq Coupe modeline nazaran daha düşük bir menzile sahip. Ancak model tam şarj ile 480 kilometreden daha uzun menzil sunabiliyor.

135kW’lık maksimum şarj desteği sayesinde model yüzde 10 seviyesinden yüzde 80 seviyesine 29 dakika gibi bir sürede ulaşabiliyor. Ayrıca model wallbox’ın gücüne bağlı olarak; altı ila sekiz saat gibi bir sürede evde şarj edilebiliyor.

MEB platformu üzerine inşa edilen vRS normal Enyaq iV Coupe modeline göre önde 15 milimetre, arkada ise 10 milimetre daha alçak. Bu güncel yükseklik değerleri ile modelin sürüş dinamiğinin olumlu etkilenmesi bekleniyor.

2022 Skoda Enyaq iV Coupe vRS tasarımı

Tasarıma baktığımızda model, standart modele nazaran daha fazla koyu renkte kaplamalara sahip. Bununla birlikte modelin sahip olduğu siyah detaylar ile arka tamponda bulunan kırmızı reflektör şeridi ile oldukça sportif bir duruşunun olduğunu söylemek mümkün.

Ön tarafa baktığımızda dikkatleri direkt olarak; 131 LED ile aydınlatılan “Crystal Face” ızgarası çekiyor. Bununla birlikte tam matris LED ışıklar modelde standart olarak sunuluyor. Ön kanatlarda bulunan vRS arması ve 20″ ila 21″ boyutundaki jantları ile model, standart versiyonlardan ayrılabiliyor. Ayrıca modelin “Hyper Green” renginin de özel olarak hazırlandığını belirtmek gerekiyor.

İç yaşam alanı

İç yaşam alanına baktığımızda vRS işlemeli detaylar; oldukça sportif olan dış tasarımı iç yaşam alanına taşıyabiliyor. Bununla birlikte model “vRS Suite” ismindeki özel bir tasarım paketine de sahip. Bu paket ile modele gri fitilli ve kontrast dikişli siyah deri döşeme koltuklar ekleniyor. Ayrıca modelin kabininde karbon fiber efektli kaplamalar ve alüminyum pedal kapakları standart olarak kullanıcılara sunuluyor.

Modelde gördüğümüz 13″ boyutundaki dokunmatik ekran ve 5.3″ boyutundaki dijital gösterge paneli kurulumu; standart model ile bire bir aynı. vRS modelinde ısıtmalı ön ve arka koltuk seçeneği ile Skoda’nın masaj işlevselliğini içeren, konfora yönelik koltuk paketi de kullanıcılara sunuluyor.

“Lotus 2026 yılında elektrikli bir model duyuracak”

Exit mobile version