Site icon Dijital Tekerlek

İlk Lucid Air teslimatı önümüzdeki ay gerçekleşecek!

Geçtiğimiz ay rezervasyonları açılan elektrikli Lucid Air modelinin ilk teslimatları önümüzdeki ay gerçekleşecek. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Amerikalı elektrikli otomobil üreticisi Lucid Motors’un ilk modeli olan otomobil ekim ayının sonlarında müşterilere ulaştırılacak. Bununla birlikte model tanıtıldığı günden itibaren gerek tasarımı gerek teknik özellikleri ile dikkatleri çekmeye devam ediyor.

Lucid Motors, ilk müşteri araçlarının EPA ve FMVSS güvenlik sertifikasını aldıktan sonra Arizona’daki fabrikasında bir ön izleme haftası gerçekleştirmişti. Otomobilin Gelişmiş Üretim Tesisi (AMP-1) ve Güç Aktarma Organı İmalatı (LPM-1) Grand Canyon eyaleti içerisinde yer alıyor. Bununla birlikte Lucid Motors, bu tesis ile 9 milyar dolarlık bir gelir elde etmeyi hedefliyor.

İlk etapta modelin Dream Edition varyantları kullanıcılara teslim edilecek. Modelin, Grand Touring, Touring ve Air Pure versiyonları ise ilerleyen günlerde teslimata hazırlanacak. Lucid, Air için 13.000’den fazla siparişi halihazırda almış vaziyette. Fakat Dream Edition tarafında üretim sayısı yalnızca 520 adet. Bununla birlikte otomobilin en pahalı varyantı olan Dream Edition, 169.000 dolar fiyat etiketine sahip.

Lucid Grup tarafından yapılan açıklama ise şu şekilde;

“Lucid’in geliştirdiği tescilli EV teknolojisi, daha az pil enerjisi kullanarak daha fazla mil seyahat etmeyi mümkün kılacaktır. Örneğin, Lucid Air Grand Touring’imiz, 112 kWh pil paketi ile 516 mil resmi EPA derecesine sahiptir. kWh başına 4,6 mil ile endüstride verimlilik konusunda lider. Teknolojimiz giderek daha hafif, daha verimli ve daha ucuz EV’lere izin verecek ve bugün daha sürdürülebilir ulaşımın erişilebilirliğini genişletme yolculuğumuzda önemli bir adımı temsil ediyor.”

Lucid Air Dream Edition teknik özellikleri

Model 836 kilometre menzili 19″ boyutunda jantlar ile sunabiliyor. Bununla birlikte model ile 21″ boyutundaki jantlar tercih edildiği vakit; menzili 774 kilometre seviyesine düşüyor. Dream Edition serisi ile model 993 beygir gücünde. Modelin Tesla Model S Plaid modeline rakip olan Dream Edition Performance serisi ise 1111 beygir güce sahip. Performance varyantı ile birlikte modelin 0-100 km/s hızlanma süresi yalnızca 2.5 saniye. Model versiyona bağlı olarak tek ve çift motorlu kurulum seçenekleriyle sunulmakta. Ayrıca pil paket tarafında 113kWh’lik büyük bir lityum-iyon pil paketi bizleri bekliyor.

Performance serisi ile birlikte modelin menzil değerleri; 19″ boyutundaki jantlar ile 758 kilometre, 21″ boyutundaki jantlar ile ise 725 kilometre seviyesinde. Bununla birlikte model 20 dakikalık şarj ile 482 kilometre menzili kullanıcısına sunabiliyor. Ayrıca modelde çift yönlü şarj desteği de mevcut.

“Lamborghini Asterion elektrikli bir grand tourer mi olacak?” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version