Site icon Dijital Tekerlek

İlk elektrikli Subaru: 2022 Subaru Solterra!

Toyota bZ4x modeli ile bir çok ortak noktaya sahip olan, 2022 Subaru Solterra modeli resmi olarak tanıtıldı. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Subaru tarafından merakla beklenen elektrikli model sonunda tanıtıldı. Bununla birlikte önümüzdeki yılın ikinci yarısında satışa çıkması beklenen modeli; “mevcut Subaru müşterilerinin onun gerçekten bir Subaru olduğunu hissedebilecekleri” vaadi ile kamuoyuna duyuruldu.

2022 Subaru Solterra teknik özellikleri

Teknik özellikler tarafında elbette ilk merak edilen noktalardan birisi modelin sahip olduğu pilin boyutu. Solterra, 71.4 kWh değerindeki pil paketleri ile kullanıcılara sunuluyor. Model hem tek hem de çift elektrikli motor seçeneğine sahip. Bununla birlikte modelin tek elektrikli versiyonu 201 beygir güç üretebiliyor. Sahip olduğu güç ile model 530 kilometrelik sürüş menzilini kullanıcısına, tamamen dolu bir batarya ile sunabiliyor. 0-100 km/s hızlanma süresi tarafında ise 8.4 saniyelik veri bizleri bekliyor. Ayrıca tek motorlu versiyonun önden çekişli olduğunu da belirtmek gerekiyor.

Çift motorlu versiyona baktığımızda model 215 beygirlik güç çıkışına sahip. Aynı bataryaya nazaran artan güç tüketimiyle modelin menzili 458 kilometre seviyesinde düşüyor. Tek elektrikli versiyondan farklı olarak model dört tekerlekten çekiş sistemine sahip olarak kullanıcılara sunuluyor.

150 kW DC hızlı şarj desteğine sahip olan modelin; yüzde 80 seviyesinde bir şarja ulaşması için yalnızca 30 dakikalık bir süre gerekiyor.

2022 Subaru Solterra tasarımı

Tasarım tarafında önden çekişli versiyon 18″ boyutundaki jantlar ile, dört tekerlekten çekiş sistemine sahip olan versiyon ise 18″ veya 20″ boyutunda jant seçenekleri ile kullanıcılara sunuluyor.

Genel anlamda modelin tasarımına baktığımızda; direkt olarak akıllara Toyota bZ4x modeli geliyor. bZ4x modelinden farklı olarak ön kaplama değiştiriliyor. Ayrıca alt kaplamaların ve yuvarlak sürüş lambalarının biraz daha agresif göründüğünü belirtmek gerekiyor.

İç tarafa baktığımızda dijital gösterge panel ve dokunmatik ekranın konumu bir kez daha akıllara bZ4x modeli geliyor. Fakat modelin logoları ile bir Toyota değil Subaru olduğunu da rahat bir şekilde anlayabiliyorsunuz.

Boyutları

BoyutlarıMilimetre (mm)
Uzunluk4690 mm
Genişlik 1860 mm
Yükseklik1650 mm

“Hidrojen yakıtlı Gaussin H2 2022 Dakar Rallisi’ne hazır”

Exit mobile version