Site icon Dijital Tekerlek

Frankfurt’ta Elektrikli MINI’ler

Frankfurt’ta Elektrikli MINI’ler 1

Elektrikli İlk MINI

Her yıl olduğu gibi bu yıl da Frankfurt Motor Fuarı, dört tekerlek firmalarına ve severlerine ev sahipliği yaptı. Dünyanın sayılı dört tekerlek fuarlarından biri olan Frankfurt’ta en yeni otomobiller ve teknolojiler sergilenmekte. Gösteri bir basın bülteniyle başladı ve firmalar en yeni dört tekerlek ve dört tekerlek teknolojilerini tanıttı. MINI’den elektrikli teknolojisini içeren iki model bu fuarda tanıtıldı. Modellerden biri MINI Cooper SE iken bir diğeri MINI Cooper SE Coountryman Plug-in Hybrid’di.

MINI markası altında üretilen tamamen elektrikli ilk araba olma özelliğini taşıyan MINI Cooper SE’nin bünyesinde 184 hp bir elektrikli motor barındırmakta ve aracın 0-100 süresi ise 7.3 sn. Araç tam dolu batarya ile 235 ile 270 kilometre arası bir menzil sunmakta. Batarya olarak yeni nesil Li-ion batarya kullanmakta.

Önümüzdeki Kasım ayında İngiltere’de MINI Cooper SE üretimine başlanacak. Modelin standart sürümünde LED farların ve MINI Connected Navigation’ın dışında bir çok fonksiyon sunulacak. Bunların dışında model; kişisel ihtiyaçlara göre opsiyonel olarak sürüş asistanı ve dört ekipman paketiyle beraber piyasada yerini alacak.

Cooper SE’ye eşlik eden diğer model Cooper CE Countryman Plug-in Hyrid, yeni nesil,BMW tarafından yapılmış pil hücresini bünyesinde bulunduruyor. Yeni nesil pil hücresi arabanın kat ettiği mesafenin gelişi yönünde etki ediyor. Ebatlar diğer pil ile aynı olmasına rağmen 57 km civarı, başka bir deyiş ile %30 etki ediyor. Evimizde kullandığımız basit priz ile 5 saat gibi bir sürede dolum yapan batarya, wall box ile beraber 3 saat 15 dakikada doluyor. 0-100 arası 6.8 sn’de hızlanan araç 224 hp motora sahip.

Exit mobile version