Site icon Dijital Tekerlek

2022 Honda Monkey geri dönüyor!

Honda tarafının yenilenen ikonik model 2022 Honda Monkey yenilenen tasarımı ile ülkemizde satışa sunuluyor. Modelin detaylarına gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Honda tarafının yıllara meydan okuyan motosikleti Monkey’in yenilenen versiyonu ülkemizde satışa sunuluyor. Modern çizgilerle ikonik tasarımı birleştirerek yeniden tasarlanan Monkey’in farklı yaş gruplarına hitap etmeyi amaçlıyor. Son yıllarda artan motosiklet kullanımını sunduğu kolaylıklar ile arttırmayı hedefleyen Honda; sürüş konforu, 5 vitesli şanzımanı ve Euro 5 uyumlu motorunun sunduğu yakıt ekonomisi ile Monkey modelini öne çıkartıyor.

2022 Honda Monkey teknik özellikleri

Motor TipiHava soğutmalı, dört zamanlı iki supaplı SOHC
Hacim124cc
Çap x Strok 50 x 63,1 mm
Şıkıştırma oranı10,0:1
Maksimum güç 6,9 kW, 6,750 d/d
Maksimum tork 11Nm, 5500 d/d
Yağ kapasitesi1,1 litre
Yakıt deposu kapasitesi5,6 litre
Yakıt tüketimi1,5 lt/100 km
Şanzıman 5 vites
TipÇelik omurga tipi
Ön süspansiyonUSD çatal, 100 mm süspansiyon yolu
Arka süspansiyonÇift amortisör, 102 mm süspansiyon yolu

2022 Honda Monkey boyutları

Uzunluk1.710 mm
Genişlik755 mm
Yükseklik1.030 mm
Sele yüksekliği775 mm
Yerden yükseklik175 mm
Dönüş çapı1,9 m
Boş ağırlık104 kilogram

2022 Honda Monkey tasarımı

Tasarıma baktığımız vakit dairesel bir tasarım dili dikkatleri çekiyor. Bununla birlikte modelin oval kesitli salıncak ve kaliteli alüminyum kaplamaları oldukça güzel görünüyor. Çift arka amortisörleri, çift kademeli yayları ve yenilenen amortisör takozları ile üstün sürüş konforu vaat eden model; 175 mm yerden yüksekliği ile özgür bir sürüş deneyimini kullanıcısına sunabiliyor. Ayrıca model sahip olduğu IMU tabanlı tek kanallı ABS özelliğinin de katkısıyla güvenli bir fren mesafesine sahip.

Minik gidonlar, kromlu çamurluklar, yukarıya doğru kıvrımlı egzoz, küçük ve dolgun lastikler, konforlu sele ve gözyaşı damlası formunda yakıt deposu ile; geleneksel tasarıma bağlı kalınarak geliştirilen modelin farklı yaştan kullanıcılara hitap etmesi hedefleniyor.

Elektronik sistem

Monkey klasik görünümünün yanı sıra modern teknolojileri de bünyesinde barındırıyor. Bununla birlikte modelde dijital LCD yuvarlak gösterge paneli mevcut. Ayrıca modelin tüm aydınlatmalarının LED teknolojisine sahip olduğunu da özellikle belirtmek gerekiyor.

2022 Honda Monkey fiyat listesi

Son olarak model Klasik Muz Sarısı ve yeni eklenen İnci Parıltılı Mavi renk seçenekleriyle kullanıcılara sunuluyor. 16 Ekim 2021 tarihinde Honda bayilerinde yerini alacak olan model 50.250 TL’lik fiyatıyla sevenlerini bekliyor.

“Efsanevi Mazda modelleri kült klasiklere dönüşüyor”

Exit mobile version