Site icon Dijital Tekerlek

İki Japon Devinin Büyük Sermaye Ortaklığı! 🤜🏼🤛🏼

İki Japon Devinin Büyük Sermaye Ortaklığı! 🤜🏼🤛🏼 4

Toyota ve Suzuki 2019 yılı başlarında küresel otomobil endüstrisinde hızlı değişen teknolojilere daha iyi ayak uydurabilmek amacıyla birbirleri adına elektrikli araç ve kompakt otomobiller üretmek için güçlerini bir araya getirerek işbirliği yapacaklarını açıklamışlardı. 🤜🏼🤛🏼 Aslında bu çalışmaların 2016’dan beri devam ettiği öğrenildi. 🤨

Şimdi ise Toyota ve Suzuki uzun vadeli bir ortaklık kurmak amacıyla sermaye ittifakına ilişkin bir anlaşma yaptığını duyurdu. Otonom sürüş üzerine kurmak istedikleri ortaklık için birbirlerinin hisselerini almayı planlıyorlar.

Birbirlerinden Yüzlerce Araba Değerinde Hisse Alacaklar 😮.

Toyota, Suzuki’den 96 milyar Japon Yeni (5.28 milyar TL) değerinde; yani yaklaşık %5 lik hisse alacak. Suzuki de buna karşılık olarak Toyota’dan 48 milyar Japon Yeni (2.64 milyar TL) hisse alacak. 🤑👀

Dijital Tekerlek | Instagram

Düşman Kardeşler🤔👊🏼

İki Japon şirket, teknolojileri ve ürünlerle mevcut işletme temellerini güçlendirmenin yanı sıra, rakip olmaya da devam edecekler. Ayrıca, yeni alanlarda ortak ilişkiler kurmayı amaçlayan firmalar, bu ilişkileri geliştirerek sürdürülebilir bir büyüme gerçekleştirmek hedefleri arasında.

Karşılıklı hisse devralmaları, şirketler yabancı rekabet kurumlarından onay aldıktan sonra uygulamaya konacak.

İki firmanın da ilişkileri son zamanlarda oldukça sıkılaştı. Toyota, 2019 yılının başlarında, Hindistan pazarında  geliştirilecek modeller için hibritteknolojisini Suzuki ile paylaşma kararı almıştı. Bunun karşılığında da Suzuki de Toyota’nın Hindistan’da kendi amblemini basıp satması için iki kompakt araç geliştireceğini ve Toyota’nın Avrupa’da Suzuki motorlu otomobil satışı yapmasını kabul etti.

Son yıllarda otomotiv devlerinin kurduğu ittifaklar sık sık haberlere konu oluyor. Gelişen teknolojiyi yakalamak ve aynı zamanda yüksek maliyetlerden kaçmak isteyen üreticiler çareyi ortaklık kurmakta buluyor.

Daha da büyük ortaklıklar yapacağını düşünüyoruz ve gözler iki Japon devinin üstünde diyoruz 👀

Takipte kalın! ✌🏼

Exit mobile version