Site icon Dijital Tekerlek

Ian Callum Yeni İsimle Karşımızda “Callum”

Jaguar’ın tasarım departmanının eski beyni Ian Callum, tasarım ve ulaşımı kapsayan farklı alanlarda önsipariş ile sınırlı sayıda ürünü biz kullanıcıların beğenisine sunacağı yeni bir iş kurduğunu ilan etti. “Callum” adının veridiği bu şirketi arasında Ian Callum’la beraber David Fairbairn, Adam Donfrancesco ve Tom Bird yer alıyor.

Ian Callum Aston Martin için tasarladığı Vanquish, Vantage, DB9, Jaguar için tasarladığı F Type, F-Pace, XJ ve tamamen elektrikli I-Pace gibi beğenilen modellerin tasarımıcısı olarak araba severler tarafından tanınır hale geldi.

Ian Callum

Callum firmasının program yöneticisi David Fairbairn ise Jaguar Lightweight E-Type’ın geliştirilmesindeki anahtar kişilerdendi. Adam Donfrancesco da Noble, Aston Martin ve Jaguar gibi şirketler için binek ve yarış araçları üzerine çalışmış bir tasarım mühendisiydi. Firmanın ticaret yönetmeni Tom Bird ise Jaguar C-X75 modelinin James Bond Spectre filminde boy göstermesini sağlamıştı.

İngiltere’de çalışmalarına başlayan Callum şirketinde şu anda 18 uzmandan oluşan bir takım görev yapıyor. En yeni tasarım, teknik ve üretim teknolojisi ile güçlendirilen şirket merkezi, üretimlerin hepsini kendi yapısı içinde yapabilmesi ile öne çıkıyor.   

Callum’un ilk projesine ile alakalı ayrıntılar önümüzdeki hafta belli olacak. 

Exit mobile version