Site icon Dijital Tekerlek

Hyundai’nin Sportif Modeli “Tucson N-Line” 🏁

Güney Kore’nin ileri gelen otomobil firmalarından Hyundai, Türkiye’de ve dünyada önemli satış rakamlarına ulaşan Tucson modelini motorsporları dünyasından aldığı ilhamla yeniledi ve ortaya Hyundai Tucson N-Line çıktı.

N-Line‘ın şu anki konumu, eklenecek bir bodykit yerine sonradan seçilecek bir donanım paketi ile eklenecek olması. Güney Koreli şirket, Tucson N-Line’ı Tucson’un Elite ve Elite Plus donanım paketleri arasında bir yer bulmasını istiyor. Bu durum yaratılırken Elite Plus’un lüksü ve zarafetinin korunması amaçlanmış.  

Dijital Tekerlek | Facebook

 N-Line donanım paketi Elite Plus paketinin barındırdığı tüm özellikleri kendi paketinde de yaşatıyor. Fakat ek olarak ön-arka LED farlar, otomatik açıp kapanabilen bagaj kapağı, elektrikli sürücü koltuğu gibi ayrıcalıklı özellikleri N-Line müşterilerine sunuyor. Hyundai Tucson N-Line, şu an satılan Tucson’dan ayrı şekilde daha sportif bir yüze kavuştu. Örnek olarak çok daha agresif bir ön ızgara, parlak siyah renkte boyanmış ek parçalar ve 19″ (inç) boyutunda siyah jant ile agresifliğini yükseltiyor.  

Hyundai Tucson N-Line
İç Tasarım

İç tasarıma geçtiğimizde ise siyah-kırmızı ağırlıklı bir kombin görüyoruz. Kenarları deri ve dikişli, ortaları ise nubuk olacak şekilde tasarlanan koltuklar Tucson N-Line’a ayrı bir güç katıyor. Hyundai’nin motorsporlardan aldığı ilham; vites topuzu, vites topuzu, emniyet kemerleri, pedallar ile kendini hissettiriyor.    

Hyundai Tucson N-Line

 N-Line’anın alt takımına geçtiğimizde ise özel bir süspansiyon sistemi yaratılmış. Arka tarafta yüzde 5, ön tarafta ise yüzde 8 olacak şekilde daha sert helezon yaylarla viraj kabiliyetinin yüksek olmasını isteyen kullanıcılara büyük bir zevk sunuyor. N serisine özel renk paletinde ise “Gölge Gri” adında bir renk bulunuyor ayrıca geri kalan 4 renk ise otomobili  kişiselleştirilmeyi sağlıyor.    

Hyundai Türkiye’nin Assan Genel Müdür Yardımcısı Murat Berkel, “Tucson, Hyundai’nin Türkiye’deki en önemli modellerinden birisi ve satışlarımız içinde oldukça önemli bir yere sahip. Seriye eklenen yeni versiyonla birlikte SUV satışlarımızı daha da artıracağız. Hyundai’nin 2019 yılındaki satışları içerisinde SUV oranı şu an yüzde 36 ve bu rakamı N Line ile birlikte yüzde 40’a çıkarmayı hedefliyoruz. Ayrıca, yılın 8 ayında 3.534 adet Tucson sattık ve bu rakamı kalan 4 ayda 7.000 adete çıkarmayı planlıyoruz. Güçlü bayi teşkilatımız sayesinde bu hedefimize ulaşacağımızdan eminim.” ifadelerini kullandı.    

Hyundai Tucson N-Line

1.6 litre Dizel motor seçeneği ile 7 ileri DCT şanzımanı ile destek alan 4×4 çekişli Hyundai Tucson N-Line 281.500 ₺ gibi bir fiyata sahip olunabiliyor. Ayrıca 5.500 ₺’lik ek nakit desteği ile biraz daha ucuz bir fiyat olarak 276.000 ₺’ye sahip olunabiliyor.

Tucson N-Line
Tucson N-Line
Tucson N-Line
Tucson N-Line
Tucson N-Line
Tucson N-Line
Tucson N-Line
Tucson N-Line
Tucson N-Line
Tucson N-Line

Görsel Kaynak

Exit mobile version