Site icon Dijital Tekerlek

Hyundai yeni şarj istasyonlarında F1 pitlerinin esintisi

Hyundai yeni şarj istasyonlarında F1 pitlerinin esintisi 2

Hyundai yeni şarj istasyonları; şarj etmenin mümkün olduğunca az zaman alması mentalitesi ile tasarlanmakta. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Hyundai tarafının ilk özel elektrikli aracı Ioniq 5, bu yılın başlarında fütüristik tasarımı ile resmen tanıtılmakta idi. Bununla birlikte bu Ioniq 5 modelinin ardından Ioniq 6 modelinin de gelmesi beklenmekte.

Marka elektrikli araç üretmenin yanı sıra bu araçları şarj istasyonları içinde bazı çalışmalara sahip. Bununla birlikte marka E-pit şarj istasyonları kurmayı planlamakta. İsminden de anlaşılacağı gibi istasyonlar Formula 1 pit stopların’dan ilham almakta.

Formula 1’de bu pit stoplar, lastiklerin olağanüstü hızlı bir şekilde değiştirilmesinde ve araçların onarımında kullanılmakta. Bununla birlikte aynı hız ve verimlilik felsefesi E-pit şarj istasyonlarında da uygulanmakta.

Hyundai yeni şarj istasyonları ne kadar hızlı olacak ?

İlk istasyonların Güney Kore’de açılması beklenmekte. Bununla birlikte bu istasyonların 800V hızlı şarj desteği sayesinde 20 dakika altında yüzde 80’e kadar şarj edilmesini veya sadece 5 dakika içerisinde 100 kilometre menzil sağlamayı hedeflemekte. Ayrıca marka ilk etapta 120 duraklı 20 istasyonu hizmete sunmayı hedeflemekte. Nisan ayı ortasından itibaren 12 istasyonun devreye girmesi beklenmekte.

Son olarak oldukça havalı tasarıma sahip olan istasyonların Amerika gibi farklı pazarlar içerisinde kurulup kurulamayacağı henüz belli değil.

“Toro Rosso STR14 F1 aracı satışta” başlıklı yazımıza buradan ulaşıp okuyabilirsiniz.

Exit mobile version