Site icon Dijital Tekerlek

Hyundai yanmalı motorlara veda ediyor

Hyundai yanmalı motorlara veda ediyor 6

Hyundai Yanmalı Motor Geliştirme Merkezinin kapatıldığı iddiası Businnes Korea tarafından paylaşıldı. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Elektrikli gelecek içerisinde yerini sağlamlaştırmak isteyen Hyundai, Hyundai Motor Company’nin Güney Kore’deki 12.000 çalışandan oluşan Ar-Ge merkezini kapatıyor. Bununla birlikte marka yeni politikası ile içten yanmalı motorlarla çalışan yeni modelleri piyasaya sürmeme politikasını da resmen ilan etti.

Güney Koreli otomobil üreticisi için oldukça kilit bir noktada bulunan Namyang Araştırma Enstitüsünün kapanışı ile halihazırda bulunan ekip; Elektrifikasyon Geliştirme Ekibine dönüştürüldü. Motor Geliştirme Merkezinin tamamen kapanmasıyla aktarma organları ile ilgili tüm merkezler elektrifikasyonlar ilgili birimlere dönüştürüldü. Aynı zamanda marka yeni kuracağı Pil Geliştirme Merkezi ile de özellikle gelecekteki pil teknolojisini güvence altına almaya odaklanıyor.

Bu karar ile elektrikli araçların geleceği için aslında halihazırda çalışan iki farklı Ar-Ge departmanı arasındaki duvarlar yıkıldı diyebiliriz. Daha önce şirketin her otomobil seviyesi için; Proje Yönetimi Ekibi ve Entegre Ürün Geliştirme Ekibi vardı. Bu iki ekip tarafında tasarımdan seri üretime kadar birlikte çalışabilecekleri araç geliştirme organizasyonunda birleştirildi.

Hyundai tarafından gelen açıklamalar

Hyundai’nin Yeni Ar-Ge Şefi Chung-Kook Park çalışanlara gönderdiği e-posta ile şu mesajı verdiği iddia ediliyor;

“Artık elektrifikasyona geçmek kaçınılmaz. Kendi motor geliştirmemiz büyük bir başarı, ancak geçmişten gelen büyük varlığa dayalı gelecekteki yenilikleri yaratmak için sistemi değiştirmeliyiz.”

Hyundai Sözcüsü personel duyurusu ile ilgili olarak şu ifadeyi kullandı;

“Yeni atamaların çoğu yeni nesil liderleri temsil ediyor ve başarıları ve Grubun devam eden başarısındaki rolleri ile tanındı”

“Mercedes-Benz Türk imzalı kamyonlar Avrupa yollarında”

Exit mobile version