Site icon Dijital Tekerlek

Hyundai ve Aptiv İşbirliği ile Otonom Teknolojisi

Hyundai ve Aptiv İşbirliği ile Otonom Teknolojisi 2

Otomotiv sektörünün öncülerinden olan Hyundai hızla gelişen otonom teknolojilerine yatırım yapmaya devam ediyor. Daha önce sıklıkla elektrikli otomobil tedarikçilerine üretim ve hizmet gücünü arttırıcı nitelikte yatırımlar yapan Hyundai bu sefer de otonom yani kendi kendine çalışma prensipli sürüş teknolojileri geliştiricisi Aptiv ile anlaşma sağladı. Aptiv eski Delphi Automotive‘in bir parçasıdır. 

Yapılan işbirliği neticesinde firmaların hangi aşamalarını beraber yürütecekleri belirlendi. Bunlar 4. ve 5. seviye otonom teknolojileri, tasarım, geliştirme ve pazarlama aşamalarıdır. Yaklaşık 4 milyar dolarlık bütçe ile yapılacak ortaklıkta hisseler merak konusuydu. Sahip olunan bilgilere göre yüzde 50 olarak pay edilecektir. 

Dijital Tekerlek | Twitter

Bu anlaşmanın merak edilen diğer bir konusu ise kaç kişilik bir ekiple tamamlanacağıydı. Aptiv’den gelen açıklama ile otonom sürüş teknolojilerini 700 kişilik ekibi ile geliştirmeye başlayacak. Diğer taraftan üretici firma olan Hyundai ise 1.6 milyar dolarlık yatırımın ardından ilave olarak önümüzdeki günlerde 400 milyon dolarlık yatırım yapacağını planladı.

Basın açıklamasının ardından iki firmanın ortaklık için gerekli tüm sorumlulukları hemen yerine getireceği belirtildi. Ve önümüzdeki yıl test aşamalarına geçileceği eklendi.  

Görsel Kaynak

Exit mobile version