Site icon Dijital Tekerlek

Hyundai Uçan Araç Departmanını Kurdu

Hyundai Uçan Araç Departmanını Kurdu 2

Hyundai çağın ilerisine odaklanarak, uçan araçlar departmanını kurduğunu bildirdi. Bu birimin adı Urban Air Mobility (UAM) olduğunu ve birim başkanlığına da Dr. Jaiwon Shin getirildi. Dr. Jaiwon NASA’nın Havacılık Araştırma  Misyonun birim başkanlığı görevi yapmaktaydı.

Dr. Jaiwon yaptığı açıklamada NASA’da geçirdiği 30 yılın ardından Hyundai ile kentsel hava hareketliliği stratejisini inceleme ve araştırmanın kendisini çok heyecanlandıracağını belirtti. Hyundai Motor Group uçan araçlar için 20 yıllık plan ile 1,5 trilyon dolar hacme ulaşacağını tahmin etmektedir. Hyundai bu atılımları ile yenilikçi ve akıllı çözümler sunacaklarını amaçladıklarını belirtti. 

İlk uçan araçlar departmanı olarak ayıran Hyundai olsa da diğer otomotiv  firmaları da bu sektöre yatırım yapmaya başladılar. Toyota 375 bin dolar  gibi bir rakamı uçan araç araştırma ve geliştirmesine yatırmıştı. Yakın zamanda daha da fazla firmanın bu sektöre gireceği görünüyor.

Tabi geleceğin araçları olan uçan arabalar sadece firmaların girişimleri ile değil, kentlerin ve hükumetlerin de gerekli düzenlemeleri yapmalarını gerektirmektedir. Hava trafiği kontrol sistemlerinin olması gerekmektedir. Yakın zamanda daha da fazla firmanın bu sektöre gireceği görünüyor.

 Görsel Kaynak: 1 2

Exit mobile version