Site icon Dijital Tekerlek

Hyundai Uçan Araba Tanıtımını 2020 Senesinde Gerçekleştirecek

Hyundai Uçan Araba Tanıtımını 2020 Senesinde Gerçekleştirecek 2

Güney Kore merkezli olan otomobil markalarından biri olan Hyundai, Tüketici Elektroniği Fuarı’nda (CES 2020) kişisel hava araçlarını tanıtmış olacak. Tüm dünya üzerinde teknolojiye ayak uydurma çabalarına Hyundai’de destek vererek yatırımları ile elektrikli otomobiller üretmeye başlamıştı. Elektrikli otomobillerin yanında farklı bir proje ile de dünya da  yeni atılım gerçekleştiren Hyundai, bu projesiyle yabancı yatırımlarını da arttırmış oldu.

Hyundai’nin son zamanlarda yaratmış olduğu yeni proje fikirleri arasında elektrikli arabaların yanı sıra uçan arabalar da yeni bir yatırım projesi olarak oluşturulmaya çalışılmaktadır. Elektrikli arabaların yanı sıra Hyundai yatırım fonları yeni projelerine milyarlarca dolar yatırım yapmaya başladı.

Hyundai Kişisel Hava Aracını Tanıtacak

Güney Koreli otomobil üreticisi, CES 2020’de dünyaya tanıtacağı Kişisel Hava Aracı olduğu belirtildi. Bu projenin kullanılacağı alanlar olarak ise nüfus ve trafik açısından sıkıntı çeken birçok kullanıcın bu araç ile birlikte sıkıntılardan kurtulması amaçlanmaktadır. Öncelikli olarak bu araçların nüfus yoğunluğu fazla olan ülkelerde trafiği büyük ölçüde ortadan kaldırmayı amaçlamaktadır. Hava hareketliliğinin kolay olan ve uçan diğer cisimleri de etkilemeyen bir araç olacak Hyundai’nin yeni projesi birçok kişinin akıllarında soru işareti bırakmayacak gibi görünüyor. Belirlenen projelerin yanında Hyundai’nin farklı bir başka projesinin de olduğu bilinmektedir. Kullanım amaçlı programlanan Purpose Built Vehicle – PBV ile bağımsız bir sürüş dinamiğine sahip ve aynı zamanda kullanıcısını düşünerek ulaşım aracına karşılık gelmektedir.

Uçan arabalar konusunda iler ki zamanda birçok araba markasının girişimin olacağını biliyorduk fakat böyle büyük teknolojiyi bu zamanda günümüze getirmek birçok yabancı yatırımcının iştahını kabartmış durumda.

Huyndai, tanıtacağı araçları ile birlikte bu araçlar için ortak havaalanları da inşaa edecek. Böylece tüm araçlar bir sıkıntı olduğunda tek bir noktada toplanarak çözüm bulunacak ya da yapılan yolculuklara toplu olarak hareket edilebilecek.

Exit mobile version