Site icon Dijital Tekerlek

Hyundai Tucson, Bayon ve Ioniq 5 güvenlik testlerini başarıyla tamamlıyor

Hyundai Tucson, Bayon ve Ioniq 5 modelleri Euro NCAP testlerinden beş yıldızı alıyor. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Bağımsız araç değerlendirme kuruluşu olan Euro NCAP çarpışma testlerinde başarıya ulaşıyor. Güney Koreli otomobil üreticisinin yakın zamanda satışa sunduğu modeller, katıldıkları testlerin tamamını en yüksek skorla tamamlamayı başarıyor. Tucson ve Ioniq 5 testlerden en yüksek olan beş yıldızı kaparken; Bayon modeli ise dört yıldızı elde etmeyi başardı.

Modeller güvenlik testinde şu dört kategoride değerlendirildi;

“Yetişkin Yolcu”, “Çocuk Yolcu”, “Korunmasız Yaya” ve “Güvenlik Donanımları”

Hyundai Tucson, Bayon ve Ioniq 5 güvenlik testlerinin sonuçları

Genel olarak beş yıldızlı Tucson modeli özellikle “Yetişkin Yolcu” ve “Çocuk Yolcu” testlerinde en iyi dereceyi elde etmeyi başardı. Bununla birlikte Ioniq 5 modeli “Güvenlik Donanımı” tarafında mükemmel sonuçlara ulaştı. Bayon modeli ise “Çocuk Yolcu” kategorisinde en iyi performansı gösterdi.

Smart Sense

Hyundai Smart Sense güvenlik paketi ile oldukça güvenli hale gelen modeller; aktif güvenlik ve sürüş yardımı özellikleri ile kullanıcılara sunuluyor. Bununla birlikte ön koltuktaki yolcuları daha daha güvende tutmak adına geliştirilen yedi hava yastığı sistemine ek olarak; yeni Tucson’un yükseltilen güvenlik paketi de artık; Otoyol Sürüş Asistanı (HDA), Kör Nokta Görüş Monitörü (BVM), Kör Nokta Çarpışma Asistanı özelliğine sahip.

Tamamen elektrikli olan Ioniq 5 modeli Otoyol Sürüş Yardımı 2’ye sahip ilk Hyundai modeli. Bununla birlikte modelde HDA 2, navigasyon tabanlı Akıllı Sürüş Kontrolü (NSCC) ve Şerit Takip Yardımı’nı (LFA) kullanılarak Seviye 2 otonom sürüş özellikleri modelde mevcut. Tüm bu ek sürüş özellikleri ile model oldukça konforlu bir hale geliyor.

Yeni SUV modeli Bayon modeli ile Smart Sense özelliklerinin bir çoğu standart olarak sunuluyor. Daha güvenli otoyol sürüşüne ek olarak, Driver Attention Warning (DAW) yani uykulu veya dikkati dağılmış bir sürüş algılandığında sürücüyü uyaran bir sistem modelde mevcut.

“454 mil menzile sahip güneş enerjili karavan projesi”

Exit mobile version