Site icon Dijital Tekerlek

Hyundai Staria, Premium hedefleri ile yepyeni bir Minivan

Hyundai Staria, Premium hedefleri ile yepyeni bir Minivan 10

Hyundai tarafından gelen minivan model Hyundai Staria modeli bizlerle. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Son zamanlarda yükselen SUV modellerin popüleritesi ile birlikte birçok marka minivan modellere adeta ara vermekte idi. Fakat Hyundai Motor Group halen eski minivan modellerine güvenmekte.

Staria modeli Güney Kore’nin fütüristik tasarım ipuçları ile birlikte yenilikleri sunmayı hedefleyen Hyundai tarafının en son MPV modeli.

Hyundai Staria tasarımı

Modelin ön kısmında yer alan geniş LED ışık çubuğu akıllara Ioniq 5 Elektrikli Crossover modelini hatırlatmakta. Ayrıca modelin arka lambaları da bir minivan için oldukça dikkat çekici.

Hyundai tarafı modelin uzay gemisi benzeri bir tasarıma sahip olduğunu düşünmekte. Modelin ön kısmının genişliği, farların çevrelediği tasarım ve güvenlik radarları oldukça güzel yerleştirilmekte. Ayrıca tasarımda bulunan ufak çıkıntılar iç yaşam alanı için oldukça büyük katkı sağlamakta.

İç kısıma bakacak olursak; iç tasarımda gösterge paneli ve dokunmatik bilgi-eğlence sistemi konsolun ortasında yer almakta. Bu sayede modelde direksiyon arkasında ekran görünmemekte. Ayrıca vites geçişleri için de gümüş renkli “RND” düğmeleri ekranın hemen altında konumlandırılmakta.

Modelin A sütununda bulunan tutma kolları kullanıcılar için oldukça iyi düşünülmekte. Ayrıca kol dayama yerleri, ayak dayama yerleri gibi alanların geniş olması modelin iç hacmini genişletmekte. Bununla birlikte modelin arka tarafına doğru bakıldığında üçüncü bir sıra koltuk da sığabilmesi ihtimali bir hayli yüksek belki de model 7 kişilik bir versiyona da sahip olabilir.

Son olarak marka Hyundai Staria modeli ile ilgili hiçbir teknik beri açıklamış değil. Fakat modelin Hyundai Starex modelinin yerini doldurması beklenmekte.

Exit mobile version