Site icon Dijital Tekerlek

Hyundai AX1 SUV modeli resmi olarak tanıtıldı

Hyundai tarafının en küçük SUV model Hyundai AX1 resmi olarak tanıtıldı. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Hyundai tarafında Venue modelinin altına konumlandıracağı AX1 modeli tanıtıldı. Bununla birlikte AX1 modelinin boyutlarına göz attığımız vakit; 251.000 cm dingil mesafesine, 403 cm uzunluğa, 177.038 cm genişliğe ve 154.94 cm yüksekliğe sahip. Ayrıca model halihazırda kompakt olan Venue’den bile daha ufak.

AX1 dünya lansmanı öncesinde Hyundai, küçük SUV modeli ile ilgili iki teaser görüntüsünü yayınlamakta. İlk görüntüye baktığımız vakit AX1’in bir dış LED halkalı tampona entegre edilen sıra dışı dairesel gündüz farlarına farlarına odaklanmakta. Ayrıca ızgaranın üçgen örgü deseni oldukça dikkat çekiyor.

İkinci teaser görüntüsüne baktığımız vakit üçgen LED’ler içeren benzersiz arka lamba tasarımının önizlemesini sunmakta. Bununla birlikte teaser görüntüleri ne yazık ki bizlere çok fazla detay sunmamakta.

Hyundai AX1 teknik özellikleri

AX1 modeli platform tarafında Grand i10 Nios tarafında kullanılan K1 platformunu kullanıyor.

Modelin 1.1 litrelik 68 beygir güce, 111 Nm tork değerine sahip olan motora sahip olması bekleniyor. Bununla birlikte markanın modeli daha güçlü olan 82 beygir güce, 112 Nm tork değerine sahip 1.2 litrelik motor ile de sunulması beklenmekte.

Modelin şanzıman tarafında ise beş ileri manuel şanzıman veya beş ileri otomatik şanzımanla eşleştiriliyor.

Son olarak belirtmek gerekir ki model oldukça küçük olması nedeniyle birlikte; Amerika pazarında satılmasına pek mümkün gözüyle bakılmıyor.

“Yeni yedi koltuklu Dacia SUV modeli görüntülendi” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version