Site icon Dijital Tekerlek

Hyundai Santa Cruz hedefi net olan bir model

Hyundai Santa Cruz hedefi net olan bir model 22

Hyundai tarafının Hyundai Santa Cruz modeli ile başlattığı; yeni niş çalışması şu ana kadar oldukça başarılı olmuş görünüyor. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Marka SUV ve kamyonet segmentlerinin arasında bir yere konumlandırdığı; 6 senedir beklenen modelin geçtiğimiz günlerde lansmanını gerçekleştirdi. Bununla birlikte model Nissan Navara ve Isuzu D-Max gibi yüksek oranla iş tarafında kullanılan modeller yerine çok daha küçük. Ayrıca modele önden baktığımızda Tucson modelinin yeni şık yüzü bizleri beklemekte.

Hyundai Santa Cruz modelinin verileri nasıldı ?

Marka modeli iki farklı versiyon ile bizlerle buluşturmakta. Bununla birlikte iki versiyona da aynı şanzıman ve dört tekerlekten çekiş sistemi uyarlanabilmekte. Ayrıca model 190 beygir ve 275 beygirlik güce sahip olan sürümleri ile İ30N modelinin güç seviyesinde olan küçük bir kamyon.

Model, Alabama fabrikasında 1200 kişilik bir çalışan sayısı ile üretim aşamasına ulaşabilmekte. Bununla birlikte akıllara gelen ıslak sörf tahtaları, kamp malzemeleri gibi malzemeleri taşımak için oldukça iyi bir seçenek olarak görülen model alıcılarına büyük kolaylıklar sunmakta.

Modelin üretime başlaması neden bu kadar uzun sürdü ?

Hyundai modelin konseptini 2015 Detroit Otomobil Fuarı’nda tanıtmakta idi. Bununla birlikte modelin üretim aşamasına gelmesi üzerinden; 6 sene gibi uzun bir süre geçtiği dikkatleri hemen çekmekte. Bu konu ile ilgili sorular yabancı medya tarafından Hyundai Kuzey Amerika’nın kıdemli müdürü Gilbert Castillo tarafına soruldu.

Castillo modelin ilk konsepti ilk büyük ilgiyi toplamayı başardıklarını; fakat yaşanan problem yüzünden gecikmenin gerçekleştiğini belirtmekte. Bununla birlikte bu problemin temel platform tarafında olması markanın elini kolunu bir süre bağlamış görünmekte.

Modelin yenilenen Tucson modelini de beklediği düşünülmekte. Çünkü kendisini pikaplardan ayıran boyutları ve özellikle tasarımı Tucson modeline bir hayli benzemekte.

Son olarak Hyundai tarafının Kuzey Amerikalı Patronu Jose Munoz açıklamasında şu cümleye yer vermekte; “Müşterilerimiz bir tane sahibi olmadan önce nasıl başardıklarını merak edecekler” 

“2022 Hyundai Santa Cruz keskin tasarımı ile ortaya çıktı” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version