Site icon Dijital Tekerlek

Hyundai orijinal Pony modelini yeniden icat etti

Hyundai orijinal Pony modelini yeniden icat etti 13

Hyundai tarafın en güncel teknoloji ve tasarım dilinin unsurlarını kullanarak; 1970’lerin çığır açan hatchback modeli olan Orijinal Pony modelini yeniden inşa etmekte. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Giorgetto Giugiara tarafından tasarlanan orijinal Pony modeli ilk olarak 1975 yılında sahneye çıkmakta idi. Bununla birlikte model ilk seri üretilen ve ihraç edilen model olma özelliğine de sahip. Ayrıca model halen hem ülke hem de Hyundai için dönüm noktası otomobili olarak hatırlanmakta.

Pony modeli şirket için son zamanlarda daha yeni bir önem daha kazanmakta. Hyundai’nin yeni Ioniq elektrikli alt markası Ioniq 5 ve ondan önce; 45 konsept otomobili altında piyasaya sürülecek ilk otomobil üzerinde belirleyici bir etkiydi.

Hyundai’nin kısa süre önce Güney Kore’de açılan; Motorstudio Busan’da sergilenmekte üzere tasarlanan ve yeniden canlanan Pony; köşeli, retro silueti ile oldukça özel görünmekte.

Orijinal Pony tasarımı

Modelin tasarımı belirgin şekilde eski halinden çokta farklı değil. Bununla birlikte Pony rekreasyonu; kamera tabanlı aynaları, dijital dokunmatik iletimi ve Ioniq 5 modeli ile aynı pikselli yuvarlak farlara sahip.

Modelin iç kısmında alüminyum tarzı basit bir gösterge paneli ve özelliksiz bir orta konsol çağdaş temellerin işaret ettiği daha radikal bir modernizasyon çalışması ile ortaya çıktı.

Son olarak belki de en önemli detay; gösterge panelinin geleneksel bir saat veya kadran düzeneği yerine Nixie tüpleri – ışıklı vakum silindirleri kullanması ve Orijinal Pony modelinin içinde yer alan scooter tarzı hareketlilik cihazı ile donatılmış olması.

“2021 Citroen C1 modeline lansman için “Urban Ride” seti” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version