Site icon Dijital Tekerlek

Hyundai Kona N teknik verileri yavaş yavaş belirleniyor

Hyundai Kona N teknik verileri yavaş yavaş belirleniyor 3

Hyundai, N ailesinin en son üyesi Hyundai Kona N modelini tanıtmak için hazırlanmakta. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Hyundai Kona N teknik özellikleri

Modelin motor tarafında 2.0 litrelik dört silindirli bir motor yer almakta. Bununla birlikte model 276 beygir güce sahip. Marka modelin torku ile ilgili herhangi birşey söylemekte.

Hyundai, motor ile ilgili şu cümleleri kullanmakta; “orta ve yüksek menzilli RPM’lerde daha fazla tork ve güç sağlayan düz bir güç karakteristiğine”

Şirket bu özelliği “orta ve yüksek hız aralığında hızlanmayı iyileştirir” ve tutarlı bir performans sağlaması yönünde incelemekte.

Model şanzıman tarafında sekiz ileri çift debriyajlı şanzımana sahip. Bununla birlikte markadan gelen açıklamalar vites kutusunun tanıdık DCT vitese dayandığını söylemekte. Ayrıca modelin sahip olduğu özel vites oranları ve hızlı geçişleri ile birlikte; sürüş keyfi bir hayli artmakta.

Modelde bulunan kontrol ünitesi ile birlikte N Grin Shift kullanımlar arasında en az 40 saniyelik bir “soğuma” süresi ile 20 saniye boyunca motor ve şanzıman performansını en üst düzeye çıkarmakta.

Bu özellik direksiyon simidi üzerinde bulunan özel bir düğme ile etkinleştirilmekte.

N Power Shift ise Kona N yüzde 90’dan fazla gaz kelebeği ile hızlandığında etkinleşmekte. Bununla birlikte vites yükseltme sırasında tork maksimum düzeye çıkmakta.

Son olarak N Track Sense Shift dinamik sürüş için; koşulların en uygun olduğunu algılar ve otomatik olarak tepkiyi etkinleştirmekte. Etkinleşmesi ile birlikte vites değişimleri ve zamanlamalar sportif sürüş için optimize edilmekte.

“Elveda Mercedes-AMG CLS 63” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version