Site icon Dijital Tekerlek

Hyundai Kona Electric Avrupa’ya Açılıyor

Hyundai Kona Electric Avrupa’ya Açılıyor 2

Elektrikli araçların satış yüzdelerinin en çok olduğu bölge olan Avrupa’da müşterilerini daha da sevindirmek isteyen Hyundai, yeni araçlarından olan Kona Electric’i Çekya’da üretmeye başlayacak.

Avrupa’nın hemen hemen her bölgesinde elektrikli araçları satın alan sürücüler çoğalmakta. Bu durumu iyi şekilde gözleyen araba markaları da artık elektrikli araçların üretimini yaygınlaştırmak için yeni fabrikalar üretmeye, üretilen fabrikalarda da yeni modeller çıkartmaya başlamış durumda. Bu durumların en büyük örneği ise Hyundai oldu. Hyundai aldığı karar ile birlikte yeni aracı olan Kona Electric’i Çekya’da üretmeye başlayacak. Yaptıkları açıklama ile birlikte Çekya’da bulunan Nosovice fabrikasında üretime girecek olan araç yeni sene içerisinde Avrupa satışına sunulacağı tahmin ediliyor.

Hyundai, Çekya’da bulunan fabrikasında günde 1,500 adete yakın araç ürettiğini geçtiğimiz sene açıklamıştı. Kona Electric’in yanı sıra İ30 ve Tuscon modellerin de üretimini sağlayacak olan Hyundai’nin Mart itibariyle Çekya’da bulunan fabrikasından senelik 350 bin adet araç üretmesi bekleniyor.

Hyundai Diğer Ülkelerde de Üretime Devam Edecek

Kore’de bulunan Hyundai fabrikasında şuan da üretime devam edilen Kona’nın Çekya’da üretime başladıktan sonra da devam edeceği açıklandı. İki fabrikada da eş zamanlı yapılacak olan üretim ile birlikte Hyundai zaman tasarrufunda bulunarak, sürücülerine hızlı bir teslimat aşaması gerçekleştirecek. İki fabrikanın hızlı çalışması sayesinde Hyundai, Kona Electric, loniq Electric ve hidrojen yakıt hücreli Nexo dahil olmak üzere Avrupalı müşterilerine 80 binden fazla sıfır emisyonlu araçlar sağlayabilecek. Bu üretim aksamadan devam ederse Hyundai 2020 senesini bitirmeden en önemli elektrikli araç üreticisi haline gelebilir.

İki sene önce üretime başlanarak, sürücüler ile buluşmaya başlayan Kona Electric, sırasıyla en çok Almanya, Fransa, Hollanda ve Norveç ülkelerinden talep görüyor. 2018’de satışa sunulan aracın ülkemize daha gelmediği, tam olarak da ne zaman geleceği kesin olarak bilinmiyor. Avrupa’da başlanacak üretimden sonra belki birçok ülke ile pazarlama antlaşması imzalanabilir bu sayede ülkemizde ki sürücülerde Kona Electric aracına kavuşabilir. Bu durum için en az 2-3 sene daha bekleyebileceğimizi düşünüyoruz.

Exit mobile version