Site icon Dijital Tekerlek

Hyundai IONIQ 5 modelinin iç mekanı tanıtıldı

Hyundai IONIQ 5 modelinin iç mekanı tanıtıldı 2

Hyundai markasının elektrikli olan Hyundai IONIQ 5 modeli ile ilgili detaylar açıklanmaya devam ediyor. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Hyundai 23 şubat tarihinden önce IONIQ 5 modelinin iç detaylarını yansıtan teaser görüntülerini yayımladı. IONIQ 5 modelinde iç alanı maksimize etmek adına düz bir batarya ile birlikte E-GMP platformu kullanılmakta.

Paylaşılan teaser gözlere ilk çarpan kısım şüphesiz yenilikçi olan orta konsol. Hyundai konsola “Universal Island” ismini vermekte. Ayrıca konsol ileri-geri hareket edebilmekte. Bununla birlikte modelde yolcuların araçlarının şarj olması esnasında rahat etmeleri açısından ek bacak destekleri mevcut. Son olarak koltuk tarafında, keten tohumundan işlenen bitkisel yağ karışımı boyalar ile boyanıp deri ile kaplanmış.

İç mekanda diğer detaylara göz attığımız vakit şeker kamışı, biyo-bileşenler, yün ve poli iplikler, geri dönüştürülmüş pet şişelerden yapılan tekstil ürünleri yer almakta. Yani sadece yakıt açısından değil, tasarım açısından da çevrenin sağlığı göz önünde bulundurulmakta. Ek olarak gösterge paneli, düğmeler, direksiyon simidi ve kapı panelleri gibi yüzeyler bitkilerden elde edilen yağlar ile karıştırılan biyo-boyalar ile boyanmakta.

Hyundai Global Tasarım Merkezi içerisinde yönetici olan SangYup Lee; “IONIQ 5, müşterilerin yeni EV çağında neler bekleyebileceklerine iyimser bir bakış sunan bir tasarım beyanıdır” dedi. “Uzun dingil mesafesi, yeni bir uzay boyutuna çevrildi. Bu özel alanı, evinizden uzakta evinizi yeniden şarj etmek için mükemmel bir yer olarak tasarladık. “

https://youtu.be/19CdxZlsZvQ

Hyundai IONIQ 5 modelinin teknik özellikleri nasıl olacak ?

Hyundai Avusturya tarafından geçtiğimiz sene sonlarında sızdırılan bilgilere göre; modelde iki elektrikli motor mevcut olacak. Ve dört tekerlekten çekiş sistemine sahip olacağı beklenmekte. Bu sayede modelin 309 beygir gibi bir güç değeri ile gelmesi planlanmakta. Bununla birlikte 0-100 km/s hızlanma süresi 5,2 saniye olması muhtemel. Son olarak menzili ise 450 kilometre olması beklenmekte.

Exit mobile version