Site icon Dijital Tekerlek

Hyundai Ioniq 5 modeli paylaşılan video ile bizlerle

2022 Hyundai Ioniq 5

Hyundai tarafının geçtiğimiz aylarda tanıtılan elektrikli modeli Hyundai Ioniq 5 modelinin incelendiği video bizlerle. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

27 dakika süren video içerisinde modelin hem iç detaylarına hem de dış detaylarına oldukça güzel bir şekilde değinilmekte. Bununla birlikte modelin henüz duyulmayan ayrıntıları da bu video sayesinde gün yüzüne çıkmakta.

Hyundai Ioniq 5 boyutları

Marka Ioniq 5’in dingil mesafesini oldukça arttırmakta. Bununla birlikte modelin ön ve arka çıkıntıları daha kısa bir hal almakta. Model sahip olduğu 3000 milimetrelik dingil mesafesi ile birlikte markanın en uzun dingil mesafesine sahip. Ayrıca model 2959 milimetrelik dingil mesafesine sahip olan Tesla Model S modelini de geride bırakmakta.

Modelin bagaj hacmine baktığımız vakit 527 litrelik bir bagaj hacmi mevcut. Bununla birlikte modelin koltuklarının katlanması ile birlikte bagaj hacmi 1587 litreye çıkmakta. Ayrıca ön kısımda yer alan ufak bagajda 57 litre seviyesinde.

Güvenlik ve Artılan gerçeklik baş üstü ekranı

Hyundai Ioniq 5 modeline baktığımız vakit; bir çok sürüş yardım özelliği yer almakta. Bununla birlikte model karayolu sürüş asistanı’nın en son sürümüne sahip. Ayrıca modelde 44″ boyutunda olan arttırılmış gerçeklik head-up ekranı yer almakta.

Pil düzeni nasıl ?

Temel Ioniq 5 modeli arkadan motorlu ve arkadan çekişli bir çekiş sistemine sahip. Bununla birlikte bu model 58 kWh değerinde bir pil takımı ile eşlenmekte. Daha büyük olan 73 kWh pil takımı ise dört tekerlekten çekiş ile eşleştirilmekte. Arka motor model 208 beygir, ön motor ise 94 beygir güç üretmekte. Her iki motor totalde 605 Nm güç üretmekte.

58 kWh değerinde pil takımına sahip olan model WLTP verilerine göre 386 kilometre değerinde menzile sahip. Bununla birlikte modelin daha büyük olan bataryası 482 kilometre menzil sunabilmekte. Ayrıca model 800 volt mimarisi sayesinde, DC hızlı şarj cihazıyla daha hızlı şarj olabilmekte.

“2021 Nissan Juke fiyat listesi ve teknik özellikleri” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version