Site icon Dijital Tekerlek

Hyundai Ioniq 5 menzil ve güç konusunda geliştiriliyor

Hyundai Ioniq 5 daha fazla güce ve daha fazla menzile kavuştuğu güncellemesini resmi olarak aldı. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Hyundai tarafının elektrikli otomobili Ioniq 5 modelinin aldığı güncelleme ile batarya 72,6 kWh’dan 77,4 kWh’a yükseliyor. Bununla birlikte modelin menzili 479 kilometreden, 506 kilometreye yükseliyor. Modelin artan menziline ek olarak ise dört tekerlekten çekiş sistemine sahip olan versiyonunda gücü 321 beygire yükseliyor. Bu sayede model 100 km/s hıza 5.1 saniyede ulaşabiliyor.

Ioniq 5 modeli bu güncelleme ile beraber Akıllı Frekans Amortisörlerine ve isteğe bağlı olarak dijital kapı aynaları yeni teknolojiler de ürün grubuna ekleniyor. 58 kWh boyutundaki batarya ile satışa sunulan versiyonu bu güncellemeden etkilenmiyor. Model 168 beygir güç üretmeye devam ediyor.

Değişen pil takımı ile beraber yükselen batarya kapasitesi 350kW hızlı şarj cihazı ile yaklaşık olarak 18 dakikada yüzde 80 oranında şarj edilebiliyor. Ayrıca yeninen pil paketi ile beraber model yeni bir pil koşullandırma sistemine sahip. Bu sistem ile beraber pilin sıcaklığı sürüş esnasında otomatik olarak duruma göre uyarlanabiliyor.

Yapılan güncellemeler arasında bulunan bir diğer dikkat çekici detay ise; Akıllı Frekans Sönümleyici seti olarak bizleri bekliyor. Bununla birlikte Hyundai, yeni süspansiyon sisteminin nasıl çalıştığına ilişkin herhangi bir açıklama henüz yapmadı.

Son olarak aldığı güncellemeler ile oldukça geliştirilen Yeni Hyundai Ioniq 5 modelinin başlangıç fiyatı 39.400 Sterlin seviyesine yükseliyor.

“Yeni Mercedes T-Serisi, Citan Tourer’in yerine talip”

Exit mobile version