Site icon Dijital Tekerlek

Hyundai i10 için Türkiye Üretime Başladı

Hyundai i10 için Türkiye Üretime Başladı 1

Geçtiğimiz Eylül ayında tanıtımına başlanan ardından da yapılacak üretim için çalışmaları arttıran Hyundai, i10 için çalışmalarına start verdi. Geride bırakılan araba markaları ile birlikte devrimsel nitelikteki değişimleri net bir şekilde gösteren Hyundai, i10 arabasının tasarımından ferahlığına kadar her noktasında yeni bir jenerasyon yakalamak için üretim başlayacak.

2020 Ocak ayı itibariyle üretime başlanacak olan Hyundai i10 2020 modelde agresif bir karakter dikkatlerden kaçmıyor. Diğer araçlarında olduğu gibi Türkiye’deki üretimi Assan İzmit Fabrikasında yapılacak olan aracın Türkiye çapında büyük ses getireceğini düşünüyoruz. Güvenlik açısından da oldukça ses getirecek araç ile ilgili gelişmeler her geçen yenilenmeye devam ediyor.

Teknik Özellikleri

Hyundai i10 2020 modeli ile birlikte bundan önceki Hyundai tasarımlarını unutmanızı ve yeni model sayesinde yeni bir jenerasyona geçmenizi beklemekteyiz. Bir önceki modeline göre 20 mm daha geniş ve 20 mm daha kısa bir i10’u asfalt üzerinde göreceğiz. 252 litrelik hacmi sayesinde A segmentindeki en büyük bagajlardan birini sunan model, 8 inçlik ebatıyla en büyük dokumatik ekranı sizler ile buluşturacak.

Çeşitli sürüş destek sistemlerinin haricinde, Hyundai SmartSense aktif güvenlik paketi sayesinde i10’un kullanıcılarını mutlu edeceğini düşünüyoruz. Yeni i10 sisteminin kaputunda ise 1.0 litrelik üç silindir ve 1.2 litrelik atmosferik makine öne çıkmaktadır. Giriş seviyesinde 67 beygir güç ve 96 Nm torkla gelecek olan otomobilin 1.2 litrelik makine ile yaklaşık olarak 84 beygir güç ve 118 Nm torka sahip olacağı açıklandı. Toplam 17 farklı renk seçeniyle üretilecek olan araç yılın ilk çeyreğinde Avrupa ve Türkiye üzerinde satışa sunularak Hyundai severler ile buluşabilecek.

Exit mobile version