Site icon Dijital Tekerlek

Hyundai EV modellerini geri çağırıyor

2022 Hyundai Ioniq 5

Markalar için hiçbir zaman geri çağırılan modeller hiçbir zaman sevilmez. Bu kez Hyundai tarafından Hyundai EV modellerinin geri çağrılması söz konusu. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Bu tarz geri çağrılmalar hem marka için hem de müşteri içinde pek sevilmemekte. Markalar adına ek maliyet oluşturan bu çağırmalar markaları da yormakta. Ayrıca belirtmek gerekir ki Bugatti modeli de olsa bu tarz hamleler beğenileri etkileyeceği düşünülmekte. Bu konuda Hyundai tarafına baktığımızda en son geri çağırmadan 82.000 elektrikli araç etkilenmekte.

Hyundai Kona modeli 15 yangın raporunun ardından şüpheler pil üzerinde toplanmakta. Ayrıca bahsettiğimiz bu problemden Güney Kore’de 27.000 ve dünyanın 55.000 araç etkilenmekte. Bu yangınların LG tarafından üretilen pil hücrelerinden kaynaklandığı ve araştırmaya Kore Ulaştırma Bakanlığı’nın da dahil olması dikkatleri çekmekte. Ayrıca LG suçu kabul etmeyip, problemin Hyundai tarafında olduğunu düşünmekte. Ve şu açıklamada bulunmakta; “Yangın laboratuar testinde yeniden yaratılmadı ve sorun, Hyundai Motor’un özel hattındaki erken bir seri üretim sorunuydu” dedi.

Son olarak hatanın kimden olduğunun bir önemi yok çünkü bu geri çağrılmanın Hyundai tarafına Hyundai EV modelleri araç başına 11.000 dolar ve toplamda 900 milyon dolar gibi bir maliyet söz konusu. Faturanın kim tarafından ödeneceği belli değil fakat görüşmelerin sürdüğünü de belirtmek gerek.

” 2022 Hyundai Ioniq 5 tanıtıldı! İşte özellikleri ve fiyatı “

Exit mobile version